Speltips HV71 - Södertälje

Bild från Bildbyrån

HV71 - Södertälje

Det är stora kontraster i Husqvarna Garden under onsdagen. Seriesegrarna HV71 jagar en än större serieledning, medan Södertälje är i stort behov av poäng i kampen om att undvika negativt kval. Lyckas Jönköpingsgänget infria förväntningarna och inkassera ytterligare tre poäng?

HV71

Tommy Samuelssong namnkunniga gäng hade en dipp och förlorade tre av fyra matcher, varpå laget har studsat tillbaka på sistone i form av att håva in trepoängare mot idel SHL-kandidater (Modo och nu senast Bik Karlskoga). Seriesegern är redan säkrad och nu har HV71 "bara" hedern att spela för i grundserieslutspurten.

Södertälje

SSK vann hemma mot Vita Hästen redan under ordinarie speltid och det var starkt att ta poäng borta mot överraskningslaget Kristianstad. Södertälje blev dock poänglösa i den senaste matchen hemma mot redan nämnda KIK och har därmed försatt sig i en tuff situation i kampen om att undvika kvalspel. Hoppet finns dock i allra högsta grad för Sportklubbens del. Det är förvisso två pinnar upp till strecket, men Södertälje har spelat två matcher färre än tolfteplacerade Almtuna.

Speltips

Det är en lurig sammandrabbning som väntar i Småland. HV71 ska under normala omständigheter betvinga Södertälje på hemmais, men nu är läget annorlunda. Jesper Kokkonen & Co har som sagt redan säkrat förstaplatsen och vissa inställningsmässiga problem kan inte uteslutas, vilket SSK kan dra vinning av.

Oavsett - det troligaste är att HV71 är tillräckligt professionella för att ta "ansvar" gentemot de övriga lagen i bottenstriden och ge järnet.

I så fall är det upplagt för många mål med tanke på att HV71 besitter en enorm offensiv skicklighet och har både ett gediget djup samt en enorm bredd.

HV71 har ett stort övertag i alla avseenden

HV71 är dessutom imponerande hemmastarka och Södertälje har inte direkt rosat marknaden i bortaplanssammanhang.

Lägg därtill att Smålandsgänget kan stoltsera med tre raka trepoängare och 13-3 (!) i målskillnad i inbördes möten lagen emellan den här säsongen.

Oddset (1.67 i skrivande stund) på att HV71 tar tre poäng och mäktar med minst tre baljor förefaller därmed ytterst spelvärt.