Speltips: HV71 - Södertälje 9/3 "HV71 - Södertälje"
Speltips HV71 - Södertälje

Bild från Bildbyrån

HV71 - Södertälje

Det är stora kontraster i Husqvarna Garden under onsdagen. Seriesegrarna HV71 jagar en än större serieledning, medan Södertälje är i stort behov av poäng i kampen om att undvika negativt kval. Lyckas Jönköpingsgänget infria förväntningarna och inkassera ytterligare tre poäng?

HV71

Tommy Samuelssong namnkunniga gäng hade en dipp och förlorade tre av fyra matcher, varpå laget har studsat tillbaka på sistone i form av att håva in trepoängare mot idel SHL-kandidater (Modo och nu senast Bik Karlskoga). Seriesegern är redan säkrad och nu har HV71 "bara" hedern att spela för i grundserieslutspurten.

Södertälje

SSK vann hemma mot Vita Hästen redan under ordinarie speltid och det var starkt att ta poäng borta mot överraskningslaget Kristianstad. Södertälje blev dock poänglösa i den senaste matchen hemma mot redan nämnda KIK och har därmed försatt sig i en tuff situation i kampen om att undvika kvalspel. Hoppet finns dock i allra högsta grad för Sportklubbens del. Det är förvisso två pinnar upp till strecket, men Södertälje har spelat två matcher färre än tolfteplacerade Almtuna.

Speltips

Det är en lurig sammandrabbning som väntar i Småland. HV71 ska under normala omständigheter betvinga Södertälje på hemmais, men nu är läget annorlunda. Jesper Kokkonen & Co har som sagt redan säkrat förstaplatsen och vissa inställningsmässiga problem kan inte uteslutas, vilket SSK kan dra vinning av.

Oavsett - det troligaste är att HV71 är tillräckligt professionella för att ta "ansvar" gentemot de övriga lagen i bottenstriden och ge järnet.

I så fall är det upplagt för många mål med tanke på att HV71 besitter en enorm offensiv skicklighet och har både ett gediget djup samt en enorm bredd.

HV71 har ett stort övertag i alla avseenden

HV71 är dessutom imponerande hemmastarka och Södertälje har inte direkt rosat marknaden i bortaplanssammanhang.

Lägg därtill att Smålandsgänget kan stoltsera med tre raka trepoängare och 13-3 (!) i målskillnad i inbördes möten lagen emellan den här säsongen.

Oddset (1.67 i skrivande stund) på att HV71 tar tre poäng och mäktar med minst tre baljor förefaller därmed ytterst spelvärt.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
3 juli
00:00
Sean Strickland - Alex Pereira
UFC
Spel: Sean Strickland vinner
 
3 juli
00:00
Israel Adesanya - Jared Cannonier
UFC
Spel: Adesanya vinner på avslut - Ja
 
3 juli
04:00
Alexander Volkanovski - Max Holloway
UFC
Spel: Vinnande grupp av ronder: Volkanovski - rond 5-domarbeslut
 
3 juli
12:00
David Goffin vs. Frances Tiafoe
Wimbledon
Spel: David Goffin vinner
 
3 juli
12:00
Novak Djokovic vs. Tim Van Rijthoven
Wimbledon
Spel: Över 0.5 Tie breaks i matchen
 
3 juli
15:00
Djurgårdens IF - Hammarby IF
Allsvenskan
Spel: BLGM & 1X
 
3 juli
17:30
IFK Norrköping - IK Sirius
Allsvenskan
Spel: Norrköping att vinna & över 2,5 mål i matchen
 
3 juli
18:00
Ham-Kam - Molde
Eliteserien
Spel: Molde över 1.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer