Speltips HV71 - Västervik

Bild från Bildbyrån

HV71 - Västervik

Det spelas ett antal intressanta matcher i HockeyAllsvenskan under onsdagen. HV71:s hemmabatalj mot svårspelade Västervik utgör en av de mest intressanta. Lyckas serieledarna studsa tillbaka efter nederlaget i Örnsköldsvik och ta tre viktiga poäng i Husqvarna Garden?

HV71

Visst - smålänningarna toppar grundserien, men det är helt enkelt vad man kan begära av det här laget. HV71 har bredden, spetsen och alla ingredienser i allmänhet för att vara ledande i HockeyAllsvenskan. Det skiljer numera bara en poäng ner till Modo (i ett läge där Smålandsgänget har en match färre spelad) och börjar bli nervöst värre för Jönköpingsgänget, som har varit ojämna den senaste tiden. HV71 - som har förlorat hälften av de fyra senaste sammandrabbningarna - måste bli jämnare framöver för att det här ska bli hållbart i det långa loppet.

Västervik

VIK har - precis som de senaste åren - fått ut relativt mycket av spelarmaterialet. En åttondeplats, endast en pinne från sjunde plats, är utan tvivel en bra prestation i paritet till att Västervik är en klubb som inte direkt badar i pengar i ett allsvenskt perspektiv. Det faktum att VIK har torskat sex av de åtta senaste bataljerna är däremot tämligen oroande för Västerviks del. VIK har dessutom nyligen sålt Myles Powell, som är en väldigt bra spelare, till just HV71.

Speltips

Mycket talar för HV71 på onsdagskvällen. Inte minst hemmaplansfördelen. Tyler Vesel & Co har snittat drygt två poäng per match i hemmaplanssammanhang, samtidigt som Västervik inte direkt har rosat marknaden på bortais (snittat en pinne).

Faktumet att HV71 har ett stort offensivt övertag väger också tämligen tungt. Det skiljer hela 17 baljor mellan lagen (i ett läge där VIK har spelat två tillställningar färre) och gästernas powerplay har varit minst sagt halvdant hittills.

HV71 har ett stort offensivt övertag

HV71 kan ståta med ett bättre spelarmaterial i allmänhet och har ett jätteläge att håva in tre poäng.

Därmed inte sagt att det här är någon given hemmavinst. Västervik har förvisso bara mött HV71 på hemmaplan, men det faktum att VIK är obesegrade under ordinarie speltid mot Tommy Samuelssons gäng inger ändå en viss respekt.

Oavsett: 1.78 i odds (i skrivande stund) på en HV71-vinst under ordinarie speltid, i kombination med minst fyra baljor totalt i matchen, är i allra högsta grad spelvärt.