Speltips HV71 - Västervik

Bild från Bildbyrån

HV71 - Västervik

Onsdagen bjuder på flera intressanta matcher i HockeyAllsvenskan. Vi snackar inte minst om HV71:s sammandrabbning med svårspelade Västervik i Husqvarna Garden. Smålänningarna jagar en utökad serieledning och Almtuna kan klättra ovanför slutspelsstrecket om det vill sig väl för Uppsala-gänget.

HV71

Maskinen från Jönköping bara kör; nio (!) trepoängare i följd imponerar. Allt mer talar för att HV71 kommer vinna HockeyAllsvenskans grundserie och skaffa sig optimala förutsättningar inför slutspelet. Tommy Samuelssons manskap kan emellertid inte slappna av. HV71 gjorde dessutom inte direkt någon höjdarmatch rent spelmässigt nu senast hemma mot Almtuna och det finns inga dåliga lag i den här serien. HV71 har en enorm press på sig och är "laget att slå".

Västervik

VIK är på gång. Det faktum att laget lyckades vinna redan under ordinarie speltid borta mot Almtuna får betraktas som ett styrkebesked. Västervik har dessutom tagit poäng i tre av de fyra senaste bataljerna. VIK är ett lag som är jobbiga att möta och faktum är att laget har vunnit ett av tre möten med HV71, samtidigt som båda förlusterna har varit med uddamålet. Västervik är ett lag med mycket karaktär, samtidigt som det finns en del spetskompetens i form av till exempel Brett Supinski och Victor Öhman.

Speltips

En HV71-seger är således på intet sätt given - men visst är det ändå mycket som talar för seriefavoriterna. Inte minst det faktum att laget har ett extremt stort offensivt övertag. Bland annat i powerplay, där HV71 har utnyttjat 25 procent av de numerära överlägena, att jämföra med Västerviks blott drygt 15.

HV71 har dessutom ett rejält defensivt övertag och en helt annan stabilitet på försvarsfronten.

HV71 har ligans högsta poängsnitt på hemmaplan

Lägg därtill att Emil Andrae & Co är ruskigt hemmastarka. HV71 toppar förvisso inte hemmaplansligan i HockeyAllsvenskan sett till total poängskörd, men har ändå - vilket är det relevanta - ligans högsta poängsnitt. Detta i kombination med att VIK bara har tagit 24 poäng på 23 bortabataljer och har -23 på målskillnadsfronten i bortaplanssammanhang.

En hemmavinst under ordinarie speltid, i kombination med minst fyra mål i matchen, ger 1.62 i odds (i skrivande stund). Det känns som tämligen spelvärt utifrån omständigheterna.