Speltips HV71 - Södertälje

Bild från Bildbyrån

Tre HV71-poäng och minst fem mål i matchen

Det är dags för en sexpoängsmatch i den allsvenska toppstriden! Serieledande HV71 jagar revansch efter fredagens nederlag borta mot Björklöven efter att ha inkasserat sex (!) raka trepoängare dessförinnan. Fjärdeplacerade Södertälje utgör motståndet i Husqvarna Garden.

HV71

Namnkunniga HV71 toppar serien i ett läge där laget har 18 poäng, precis lika många pinnar som Bik Karlskoga. Smålänningarna har dock en bättre målskillnad än värmlänningarna. Jönköpingslaget har varit starka i såväl offensiven som defensiven. En intressant notering när det gäller det sistnämnda är att HV71 - som enda lag i HockeyAllsvenskan - har klarat av samtliga (!) numerära underlägen hittills.

Södertälje

Anrika SSK inledde serien trögt (två torskar på tre matcher), varpå laget har studsat tillbaka och håvat in fyra vinster i följd. Sportklubben har inte minst en imponerande vass spetskompetens. Framför allt i form av Brett Pollock, som har mäktat med hela 13 poäng på sju matcher och toppar HockeyAllsvenskans poängliga med relativt god marginal.

Speltips

Tommy Samuelssons gäng har ett jätteläge under onsdagskvällen. Visst - det blev förlust borta mot Björklöven nu senast, men förlustsiffrorna var tämligen missvisande. HV71 gjorde mycket bra rent spelmässigt, vilket inte minst skottstatistiken (otroliga 52-24 i HV-favör) indikerar. Västerbottningarnas målvaktsspel var sanslöst vasst och HV71 grymt ineffektiva, vilket kan hända alla lag i enskilda matcher.

HV71 kan ståta med idel trepoängare i hemmaplanssammanhang och imponerande 27-15 i målskillnad, att jämföra med Södertäljes tre pinnar samt 6-6 i målskillnad på två bortabataljer.

Stjärnspäckade HV71 har ett suveränt hemmafacit

SSK har visserligen ett bra lag och ska på intet sätt räknas bort, men det känns som att HV71:s starka offensiv kommer bli för tuff i det långa loppet.

Jönköpingsgänget är målglada och även Södertälje har mycket offensiva skills. Därför är det även troligt att det blir minst fem mål i matchen.

Spelet på en HV71-seger under ordinarie speltid - i kombination med över 4.5 mål i matchen - betingar i skrivande stund ett odds på 1.79, vilket förefaller spelvärt.