Speltips HV71 - Vita Hästen

Bild från Bildbyrån

HV71 - Vita Hästen

Onsdagen bjuder på många intressanta matcher i HockeyAllsvenskan. Däribland till exempel HV71:s match mot Vita Hästen i Husqvarna Garden. Det handlar om två lag med olika ambitionsnivåer. Jönköpingsgänget siktar på ett SHL-avancemang, medan östgötarna krigar för att överhuvudtaget ta sig till HockeyAllsvenskan-slutspelet.

HV71

Namnkunniga HV71 har varvat upp den senaste tiden. Tre raka trepoängare talar sitt tydliga språk. Tommy Samuelssons gäng har skaffat sig ett bra utgångsläge i jakten på seriesegern och toppar serien med två pinnars marginal i ett läge där laget har minst en match färre spelad än samtliga topp fem-konkurrenter. Det finns dock alltjämt mycket att förbättra i HV71-lägret. Bland annat såväl powerplay som boxplay, där smålänningarna ska kunna prestera ännu bättre i paritet till lagets grundläggande spetskompetens i dessa avseenden.

Vita Hästen

Norrköpingslaget kämpar för att ta sig till HockeyAllsvenskan-slutspelet och har goda möjligheter. Vita Hästen är förvisso elva och därmed under strecket, men laget har en match färre spelad än tiondeplacerade Tingsryd, som bara är två poäng före med allt vad det innebär. Formen är emellertid bristfällig. Endast en seger på de fyra senaste matcherna säger en hel del. Tre av dessa fyra bataljer har å andra sidan spelats på bortaplan.

Speltips

HV71 har grymt mycket att spela för och lär inte få inställningsmässiga problem under onsdagen. Det är upplagt för en målrik match. Delvis med tanke på att HV71 - med Fredrik Forsberg och Tyler Vesel i spetsen - är väldigt målfarliga. Dels det faktum att Vita Hästen har defensiva besvär. Man ska även beakta att bortalaget har en del offensiva skills och är starka i powerplaysammanhang (näst bäst i serien, efter AIK).

Serieledarna har dessutom 3-0 i inbördes möten lagen emellan och det har mäktats med imponerande 16 fullträffar på dessa sammandrabbningar från HV71:s sida.

HV71 har det högsta poängsnittet på hemmaplan av alla lag

Lägg därtill att Vita Hästen är mediokra i bortaplanssammanhang, i kombination med att HV71 har det högsta poängsnittet på hemmais av samtliga lag i HockeyAllsvenskan.

Det är upplagt för en hemmatrea och rätt så många baljor. Oddset (1.61 i skrivande stund) på tre HV71-poäng och minst fyra pytsar i matchen känns med anledning av detta ytterst spelvärt.