• Hem
  • JV
  • IF Björklöven - Västerviks IK
Speltips IF Björklöven - Västerviks IK

Bild från Bildbyrån

Meyer i fokus!

Björklöven ska göra hemmapremiär under fredagskvällen och det genom att ställas mot Västerviks IK. Förhandstipsen inför säsongen säger att detta är ett "toppen mot botten-möte" och ja, det kan jag nog hålla med om. Min idé är att vi kommer få se ett taggat hemmalag i säsongens första hemmamatch och här har jag hittat ett överodds (enligt mig) på att liraren Meyer fixar en poäng i hemmapremiären!

Hemmalagets säsongsinledning

  • AIK - Björklöven 1-4
  • Djurgården - Björklöven 5-3

Bortalagets säsongsinledning

  • Västervik - Djurgården 2-3 (efter förlängning)
  • Västervik - Kalmar 1-3
"Löven är det bättre laget och det bör de visa!"

Hemmalaget kliver in i denna fredagsmatch som storfavoriter och jag förstår varför. De ska tillhöra toppen av HockeyAllsvenskan den här säsongen också och planen är att vara tillräckligt bra att utmana om ett SHL-kontrakt. Frågan som finns och som lever är ifall de har den klass som krävs för att tampas med lag som Brynäs och Djurgården? Den kommer vi snart ha svaret på, men säsongen är ung och hittills har et ju inte hänt så mycket, men det är absolut "Löven" som är det bättre laget av de här båda och då de nu gör säsongens första hemmamatch förväntar jag mig ett heltaggat hemmalag i den här matchen.

Västervik har startat säsongen med en poäng av sex möjliga. I premiären ställdes de mot nykomlingen Kalmar HC och den matchen förlorade de med 3-1. Det var ingen drömstart precis. Omgången därpå hade de en riktig höjdare däremot då de tog emot topptippade Djurgården i en andra raka hemmamatch. Trevlig inramning och en match som nog inte var så svår att tagga till inför då DIF hemma är en riktig "publikmatch" med tanke på den dignitet stockholmarna ändå har, trots spel i svenska andraligan.

Nu ska Västervik testa sina kunskaper på bortais och här tror jag inte att de räcker till. Björklöven var inte dåliga när de inledde säsongen med 5-3-förlust mot Djurgården, men där var DIF helt enkelt det bättre laget för dagen och det med en hemmapremiär inför fullsatt Hovet med allt vad det innebär.

Matchen efter, som "Löven" gjorde i samma arena mot AIK, gick desto bättre. Säsongens första seger kom där och det genom 4-1 och nu har de alltså chans på andra raka och den här möjligheten tror jag inte de slarvar bort inför hemmapubliken i Umeå!

Speltips IF Björklöven - Västerviks IK

Jag har målat upp "Löven" som en befogad favorit. De har gjort två bra matcher, men bara vunnit en och det mot AIK. Nu har de som jag varit inne på en hemmapremiär framför sig och detta i en fredagsmatch mot ett lag som Västervik. 

Gästerna spås gå en tuff säsong till mötes och jag tror inte att VIK har den bredd och spets som krävs för att stå emot här. 

I fjol föll de här med 7-1 och 2-0. Är Björklöven på spelhumör, vilket jag tror att de kan vara när det är fredag och hemmapremiär, så kan det bli en ny målfest från hemmalagets sida.

En spelare som jag då tror har god chans att producera är dansken Nicolai Meyer. Han är hämtad från Salzburg i Österrike där han i fjol levererade 33 pinnar (9+24) på 45 matcher. Senast han var i Sverige spelade han i SSK säsongen 2018/2019 och då kom han upp i 62 poäng på 52 matcher genom att leverera 29 mål och 33 assists. 

En pinne här, det är inte för mycket begärt av en lirare av den här kalibern! 

Oddsjämförelse IF Björklöven - Västerviks IK