Speltips IF Elfsborg - Varbergs BOIS

Bild från Bildbyrån

Svårspelat Varberg gästar

Elfsborg har tappat mark i toppen av tabellen och måste leverera jämnare resultat. Magkänslan säger att ett lågt stående Varberg kan bli svettigt för Boråslaget.

Speltips

Elfsborg blir man inte riktigt klok på. I sina bästa stunder ett fullständigt lysande fotbollslag med fantastisk frenesi och offensiv spets fördelat på en rad huvuden. Men också stundtals helt under isen. Elfsborg har i vissa matcher mot mitten-/bottenlag denna säsong haft det kämpigt. Förlusterna mot Sirius, Mjällby och Helsingborg svider givetvis enormt. Känslan är att Elfsborg trivs bäst mot bättre lag där en anfallsvilja finns hos motståndarna och där Elfsborg kan ställa om blixtsnabbt och såra densamme. Men när motståndarna kör igelkottsförsvar har man inte alltid nycklarna för att ta sig igenom och komma till farliga målchanser. Frick i all ära men det är inte en gubbe som drar två gubbar och dyrkar upp ett handbollsförsvar. Nu tror jag i och för sig att Elfsborg har god segerchans mot Varberg men till rådande odds vill jag istället pröva ett kombinationsspel på hörnor och målmarknaden, då jag verkligen inte tror att Elfsborg kör över Varberg.

Varberg krigar på sin vana trogen och har ändå fem pinnar ner till negativt kval. Man tar sina poäng lite här och var och faller väldigt samman igenom fullständigt. 0-4 mot Djurgården borta är ett undantag men annars är det oftast med uddamålet eller någon boll till som Varberg förlorar med när de faller. Med andra ord är de väldigt sällan en slagpåse. Taktiken på bortaplan mot Elfsborg kommer vara solklar- absolut inte ge Elfsborg de ytor som Elfsborg älskar att laborera i. Istället ligga lågt och gå fram när tillfälle ges och förlita sig på fasta. Tror inte Varberg gör mål men ser inte heller att man släpper in 3 bollar+ här.

Jag lirar under 3,5 mål i matchen & Elfsborg över 5,5 hörnor till 2.05 hos bet365 (bygg spelet själv). Tror helt enkelt på rätt målsnålt och en riktig hörnfest för Elfsborg som säkert kan kliva över 10 hörnor om matchbilden blir som jag hoppas.