Speltips Japan - Costa Rica

Bild från Bildbyrån

Fräckis i Japan - Costa Rica

Vilken härlig match vi får här mellan Japan och Costa Rica i omgång två. Japan kan nästan säkra vidare spel i turnering vid en eventuell vinst och Costa Rica kan spela sig till en direkt avgörande match mot Tyskland i sista. Mycket står på spel när Grupp E rullar vidare.

Japan stod för en riktig krigarinsats när man höll nere siffrorna till 0-1 i halvtid mot Tyskland. I andra halvlek mattades Tyskland som såg trötta ut och när Japan satte in sin forcering var det mot ett Tyskland som blev tagna av stundens allvar. En del märkliga byten av Flick som inte slog väl ut medan Japan och Moriyasu fick full utdelning på sina byten. 

1-1 var faktiskt inte förvånande sett till matchbilden men däremot blev jag förvånad när man fortsatte och även satte vinstmålet 2-1. En otrolig vändning som var imponerande.

Costa Rica hade som väntat inget att sätta emot Spanien och förlorade med 7-0. Svårt att värdera Costa Rica mer än att man inte alls lyckades med sin gameplan. Spanien fick rulla in 3-0 redan innan paus och matchen var förstås död. Kämpigt att ha så lite boll som man fick ha och det var stor klasskillnad.

Analysen

Det kan nog bli lite annat spel i denna match. Japan kan inte enbart lita på kontringar utan måste själv bygga upp spelet. Costa Rica kommer ha mycket mer boll och då kommer vi även få se lite anfallsspel.

Det här är en måstematch för båda lagen. Det var det redan vid lottningen där man fick Tyskland och Spanien i samma grupp. Då är det här en match man bara måste vinna.

Jag tror vi kan få se lite mål och framförallt i andra halvlek när matchen bör öppna upp sig. Costa Ricas chans att sätta ett mål kommer i den här matchen och för Japan handlar det om att återigen göra en andra halvlek som mot Tyskland. Känslan är att de kommer köra på en liknande med game plan där allt kan explodera i andra.

Vi kan även gärna rulla vidare i detta vm med 0-0 i halvtid just i denna match även om den har bra chans att gå in även vid 1-0 eller 0-1 i halvtid.

  • Båda lagen gör mål samt flest mål i andra halvlek till fina 4.33

Lycka till vid rygg!

/ Jonas Weimer