Speltips Kalmar - AIK

Bild från Bildbyrån

Formstarkt AIK vinner mot Kalmar

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och mötet mellan Kalmar och AIK. Hemmalaget Kalmar ligger på en 8:e plats i tabellen, med 22 poäng på 15 spelade matcher. Gästande AIK ligger på en 3:e plats, med 28 poäng på 15 spelade matcher. Två lag som börjat säsongen ganska bra och som är nöjda med första tredjedelen av serien. Gästande AIK håller jag dock som ett bättre lag och man kommer med ruggig form till denna match. Trots bortaplan tror jag man vinner denna match.

Kalmar

Kalmar som är nykomlingar i Hockeyallsvenskan har gjort det bra hittills. I senaste matchen blev det dock förlust mot Västerås borta med hela 5-1, i en match där Kalmar aldrig var nära poäng. Innan det hade man tre vinster på sina fem senaste matcher. Nu väntar ett AIK i toppform och då tror jag det blir ny förlust för Kalmar.

AIK

AIK har haft det tufft i några säsonger, trots en bra spelartrupp på förhand. I år har man dock börjat väldigt bra och ligger på en 3:e plats i serien, efter Brynäs och Björklöven. I senaste matchen vann man ganska enkelt mot Almtuna hemma med 3-0, och man kommer till denna match med hela fem raka vinster. AIK har ett homogent lag och ett lag för toppen av serien. Jag tror man bibehåller formen och vinner även mot Kalmar borta.

Speltips

AIK går som tåget just nu och de senaste matcherna har man vunnit klart, 3-0, 4-0, 2-5 och 9-1. Nu väntar nykomlingen Kalmar borta, som kommer från en blek insats mot Västerås. Jag tror på en bortaseger och mitt speltips i matchen blir att AIK vinner till oddset 2.11 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson