Speltips Kalmar - Björklöven

Bild från Bildbyrån

Revanschsuget Björklöven vinner på bortaplan

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och mötet mellan Kalmar och Björklöven. Hemmalaget Kalmar är nykomlingar i Hockeyallsvenskan, men har börjat säsongen bra. Efter 6 spelade matcher ligger man just nu på en 7:e plats med 10 inspelade poäng. Gästande Björklöven är ett rutinerat topplag i Hockeyallsvenskan. Efter två raka förluster ligger man ju på en 3:e plats i tabellen, med 13 poäng på 7 spelade matcher. Björklöven vill inte förlora 3 matcher i rad och nu är det dags för vinst.

Kalmar

Kalmar slutade på en andraplats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan ifjol. Men tack vare att Kristianstad tvångs degraderades så fick Kalmar platsen. Precis som en nykomlingen brukar göra så började man säsongen bra. Det ska dock sägas att man mött ganska beskedligt motstånd i de inledande 6 matcherna. I senaste matchen blev det förlust mot Östersund hemma med 2-3, och nu väntar betydligt bättre motstånd i form av Björklöven.

Björklöven

Björklöven har som vanligt ett mycket bra lag på pappret, och är i mina ögon Brynäs största motståndare i platsen om att gå upp i SHL. Björklöven inledde säsongen starkt, men i senaste matchen blev det förlust mot Tingsryd med 4-3 efter förlängning och man kommer till denna match med två raka förluster. Jag har svårt o se att Björklöven ska torska 3 i rad mot Almtuna, Tingsryd och Kalmar. Nä detta vinner Björklöven, trots bortaplan.

Speltips

Björklöven har ett betydligt bättre lag och kedjan med Meyer, Powel och Dower Nilsson är en av ligans bästa. Kalmar kommer från tung förlust hemma och kan vara en aning slitna. Mitt speltips i matchen blir därför Björklöven -1.5 till oddset 2.12 gånger insatsen.

Lycka till!!

/Åkesson