Speltips Kroatien - Armenien

Bild från Bildbyrån

Kroatien i fokus!

EM-kvalet fortsätter denna tisdagskväll och vi ska till Stadion Maksimir i Zagreb där Kroatien ska ta sig an Armenien. En vinst för kroaterna här och EM-biljetten är deras.


KROATIEN

Kroatien fick en bra start på kvalspelet då man stod på 10 poäng efter fyra spelade omgångar och det såg ut som man skulle vinna Grupp D. Men på de senaste omgångarna så har de gått lite grus i maskineriet efter att man förlorat mot både Turkiet och Wales. Eftersom Turkiet är redan klara så är det just Wales som är hotet och kan snuva kroaterna på 2:a platsen. Senast tog man en komfortabel seger i Riga mot Lettland med 2-0 och tränaren Zlatko Dalic kunde andas ut.

Nu väntar återigen en viktig match mot Armenien och en seger här säkrar deras plats i EM i sommar. Kroaterna är oerhört starka hemma och bärs fram av sina fans. Det lär vara ett bra tryck på arenan som det oftast brukar vara när balkan länderna spelar på hemmaplan. 38-åriga Luka Modric är fortfarande på hugget och är en viktig kugge i det här landslaget. Även Brozovic och Kovacic är inga duvungar.

ARMENIEN

Armenien har varit lite ojämna i sina prestationer och lär bli trea i gruppen. En del av orsaken är att deras bästa spelare Henrikh Mkhitaryan har slutat i landslaget och det var han som var lite av motorn i Armenien. Inte lätt att ersätta en sån spelare. Senast man möte Kroatien i Yerevan så blev det förlust med 1-0 och var totalt utspelade trots hemmaplan.

I veckan som gick så spelade man mot Wales hemma och man tog ledningen tidigt igenom Lucas Zelarayan men walesarna lyckades kvittera och matchen slutade 1-1. Sett till matchbilden så var det rättvist. Nu väntar en ännu tuffare batalj och att man ska lyckas snuva åt sig poäng i Zagreb har jag mycket svårt att se då man är ett mycket sämre landslag än Kroatien.

ANALYS

Zagreb lär koka och nu ska man bära fram sitt kära landslag till ännu ett mästerskap. Kroatien lär ta tag i takpinnen direkt här och äga mycket bollinnehav då man har otroligt skickliga spelare och Armenien har inget annat än äran att spela för. En vinst är ett måste för att skulle man spela oavgjort här och Wales slår ett redan klart Turkiet då hamnar man på lika många poäng men man missar EM tack vare inbördesmöten. Så jag tror inte Kroatien lär spara på krutet här utan man lär trampa gasen i botten. Allt annat än seger är ett fiasko då det gäller som mest nu. Så jag testar en Bet Builder till matchen.

SPELTIPS

  • Mitt spel blir Kroatien över 1.5 mål & Över 7.5 hörnor i matchen till 1.81 på Expekt.

Lycka till vid rygg

/Davids_betting