Speltips: Kroatien - Skottland 22/6 "Fortsatt målsnålt på Hampden…
Speltips Kroatien - Skottland

Bild från Bildbyrån

Fortsatt målsnålt på Hampden Park

Grupp D ska avgöras och på Hampden Park i Glasgow ska Kroatien och Skottland försöka ta sig ur bottenträsket och vidare till åttondelsfinal. Mycket hänger givetvis på resultatet i den andra matchen samt hur det ser ut bland treorna i de övriga grupperna men jag förväntar mig en tight match präglad av allt annat än skönspel.

Kroatien har inte levt upp till förväntningarna överhuvudtaget i turneringen. I den inledande matchen mot England hade man stora problem med intensiteten och trots att man försvarade sig väl i engelsmännens uppspelsfas blev det ändå en hel del oreda när England pressade och spelade rakt och direkt i djupet.

Offensivt hade man även där problem och skapade knappt några farligheter alls, trots en hel del kvalitet. Matchen mot Tjeckien var jämn och tight men ingenting som går till historieböckerna. Det kändes ofarligt i båda ändarna av planen och Kroatien har fortsatt stora problem att få ut något av all den kvalitet man besitter, främst på mittfältet.

För Skottlands del är det svårt att säga att man gjort det dåligt. I den inledande matchen mot tjeckerna förtjänade man mer än man fick. Man skapade en hel del och släppte till väldigt lite. Lite var dock tillräckligt för Patrik Schick som med två mål sänkte skottarna.

Mot England stod man för en finfin defensiv insats och höll ett blekt England utanför boxen på ett bra sätt. Det blev lite farligheter efter några fasta situationer men i övrigt såg man stabila ut. Offensivt finns dock en hel del mer att önska. Man har visserligen skapat en hel del men ser väldigt trubbiga ut i sista tredjedelen, och det är inte där lagets kvaliteter är som störts heller.

Speltips

Det är två lag som inlett turneringen stabilt defensivt men har varit en stor besvikelse offensivt. Kroatien har gjort fler än ett mål tre gånger på sina tio senaste matcher, mot Malta hemma, i 2-3 förlusten mot Portugal och i 3-3 krysset mot Turkiet. Man har gjort två mål på sina fyra senaste. Samtidigt har man bara släppt in fyra mål på sina sju senaste och fyra på de fyra senaste.

Skottland är inte mycket bättre, tre gånger har man gjort fler än ett mål på de tio senaste och har på sina tre senaste endast gjort ett mål. Samtidigt har man på dessa tre matcher bara släppt in två mål, båda mot Tjeckien.

Det är alltså två lag som visat alldeles för lite offensivt. Lägg där till att matchen kommer präglas av nerver och riskminimering, något som knappast kommer bidra till en frejdig fotboll. Kroatien kommer försöka kväva och kontrollera Skottlands energi och frenesi, något man bör vara skickliga nog att göra, frågan är om man är skickliga nog att kapitalisera på det offensivt. Tveksamt.

Jag tror det blir tight och tillknäppt och tycker inte att något av lagen har visat tillräckligt mycket för att jag ska tro på islossning här. Därför spelar jag under 2,5 mål till 1,84 gånger pengarna.

Matchens Fräckis

Kroatien har visserligen underpresterat under en rätt lång tid nu men det är ingen tvekan om att man ska vara det bättre laget här. Jag tror till slut att skottarna inte har mer att ge och Kroatien står som vinnare. Slutresultat 1-0 spelas till 7,50 gånger pengarna på Expekt.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
22 sep.
19:00
Örebro - Östersund
Allsvenskan
Spel: Östersund, draw no bet
 
23 sep.
18:30
Sampdoria - Napoli
Serie A
Spel: Napoli vinner & över 1.5 mål
 
23 sep.
19:00
Linköpings HC - Färjestad BK
SHL
Spel: Färjestad ö3 lagmål
 
23 sep.
19:00
Hammarby IF - IFK Göteborg
Allsvenskan
Spel: under 3 mål asian
 
24 sep.
18:00
HV71 - AIK
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1,5
 
24 sep.
19:00
Västerviks IK - Modo
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo vinner
 
24 sep.
19:00
Västerås - Tingsryd
HockeyAllsvenskan
Spel: Västerås vinner under ordinarie speltid
 
26 sep.
03:00
Dan Hooker vs. Nasrat Haqparast
UFC
Spel: Nasrat Haqparast vinner
 
26 sep.
18:00
Molde - Viking
Eliteserien
Spel: Molde vinner & över 1.5 mål i matchen
 
12 okt.
00:00
Philadelphia Flyers
NHL
Spel: Philadelphia Flyers når slutspel Ja
 
13 okt.
00:00
Colorado Avalanche
NHL
Spel: Colorado Vinnare Central Division
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vem vinner SHL:s poängliga?

20 september 2021

SHL 2021/2022 drog igång för drygt en vecka sedan och det går fortfarande att spela på vem som vinner seriens poängliga. Vi har granskat spelbolagens odds för vinnare av SHL:s ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer