Speltips idag » torsdag 17 mars » Leksand & Oskarshamn | Dragskott
Speltips Leksand - Oskarshamn

Bild från Bildbyrån

Leksand - Oskarshamn

SHL:s grundserie går in i sitt slutskede och på torsdag är det dags för en högintressant match mellan Leksand och Oskarshamn. Sammandrabbningen betyder extremt mycket för båda lagen. LIF kämpar för att ta sig över topp sex-strecket och knipa en direktplats till kvartsfinalspelet, medan IKO är indragna i bottenstriden och krigar för att undvika kvalspel om SHL-kontraktet.

Leksand

Masarna - som var ett bottengäng så sent som i fjol - har genomgått en förvandling den här säsongen och är numera ett lag som utmanar de bästa i SHL. Det beror inte minst på att Leksand har fått in betydligt mer offensiv spetskompetens med det lilla extra framåt, samtidigt som defensiven har blivit mer disciplinerad.

Högklassig tränarstab

Detta kryddat med ett jämnare målvaktsspel än förra säsongen. En bättre tränarlösning - med slipade Björn Hellkvist i spetsen - har också påverkat. Formen är dessutom god; tre vinster i följd talar sitt tydliga språk.

Oskarshamn

Smålänningarna var bottentippade av den breda massan inför säsongen, varpå laget fick en överraskande bra start. IKO har emellertid dippat därefter och hamnat i bottenträsket, vilket inte är någon skräll med tanke på spelarmaterialet. Oskarshamn har dock visat prov på en imponerande hög högstanivå och är ett lag med fantastiskt höga toppar.

Oskarshamns högstanivå inger respekt

IKO får betraktas som ett lag som kan ställa till det för precis vilket SHL-motstånd som helst när laget har en bra dag. Det bevisade Oskarshamn inte minst i söndags när laget hemmabetvingade namnkunniga Örebro.

Speltips

Leksand har i grunden ett betydligt bättre spelarmaterial än Oskarshamn, men faktum är att IKO kan stoltsera med 2-1 i inbördes möten den här säsongen. Det är förmodligen det som bidrar starkt till att oddset för en hemmaseger redan under ordinarie speltid - som i skrivande stund ligger på 1.80 - är så pass högt.

LIF är inne i ett bra "flow" nu och det är värt att notera att båda IKO-vinsterna inkasserades i Småland. Oskarshamn är ett mediokert bortalag, samtidigt som Leksand är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Hemmaplansfördelen väger med andra ord tungt.

Masarna har ett offensivt övertag, men det är framför allt försvarsmässigt som det skiljer mycket mellan lagen. Den detaljen gör det extra spelvärt med en hemmaseger i Tegera Arena under torsdagskvällen.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
19 maj
03:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Över 5,5 mål
 
19 maj
15:20
Tyskland - Danmark
Hockey-VM
Spel: Tyskland vinner
 
19 maj
20:44
Dagens Trippel 19/5
Fotboll
Spel: Trippel
 
19 maj
20:45
Everton - Crystal Palace
Premier League
Spel: Everton vinner
 
19 maj
21:00
Aston Villa - Burnley
Premier League
Spel: Burnley vinner
 
19 maj
21:00
Chelsea - Leicester
Premier League
Spel: Chelsea över 1,5 mål & under 4,5 kort i matchen
 
20 maj
15:20
Tyskland - Italien
Hockey-VM
Spel: Italien +3.5
 
21 maj
04:30
Calgary Flames - Edmonton Oilers
NHL
Spel: Edmonton över 2,5 mål
 
21 maj
17:30
Helsingborg - Värnamo
Allsvenskan
Spel: Värnamo 0 Asian handicap
 
21 maj
20:45
Lazio - Verona
Serie A
Spel: Lazio -1 Asian handicap
 
22 maj
20:00
Osasuna - Mallorca
La Liga
Spel: Osasuna vinner
 
25 maj
01:00
Carolina Hurricanes - New York Rangers
NHL
Spel: Hurricanes matchserie -1,5
 
29 maj
13:30
Nottingham flyttas upp
Championship
Spel: Lag flyttas upp - Nottingham
 
29 maj
15:00
Elitloppet 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet vinner
 
13 juni
00:00
Vinnare NHL
NHL
Spel: Edmonton vinner
 
15 juni
05:45
Vinnare Eastern Conference
NHL
Spel: Florida Panthers
 
30 juni
01:00
NHL 2021-22 Stanley Cup-vinnare
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 
1 juli
00:00
Tampa Bay
NHL
Spel: Tampa Bay vinna östra konferensen
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

13 maj 2022

Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 12 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 är snart här! Med ett stort mästerskap som VM kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom ... Läs mer