Speltips Levski Sofia - PAOK

Bild från Bildbyrån

PAOK kniper segern

Conference League kvalet bjuder på ca 5000 matcher idag och det har tagit sin tid att plocka ut några guldkorn. Ett av dem är Levski Sofia som tar emot PAOK. Bulgarien mot Grekland. Jag lutar åt grekerna och lirar PAOK att vinna matchen till oddset 2.10 på Betsson.

Levski Sofia

Bulgariska Levski som ju kommer från Sofia är ett topplag i den inhemska ligan. En liga som dessvärre tagit rejäla kliv i fel riktning de senaste åren, precis som det Bulgariska fotbollslandslaget. Fjolårets tabellfyra har precis kommit igång med säsongen och kommer ifrån en fin 5-0 seger i premiären. Dock ska man inte dra för stora växlar av detta då motståndet var bedrövligt. Levskis trupp är väldigt medelmåttlig där ingen spelare sticker ut. Jag kan inte föreställa mig hur de ska kunna skaka om ett starkare PAOK denna afton. Det enda som kan vara till hemmalagets fördel är att inget av lagen är fullt matchtränade då PAOK ännu inte startat sin säsong.

PAOK

Det "skandalomsusade" laget PAOK har likt hela den grekiska ligan tagit enorma kliv i utvecklingen de senaste åren. Ligan har gått från målsnål till förhållandevis offensiv och underhållande där PAOK ofta stjäl rubrikerna. Truppen är ett ihopkok av duktiga spelare hämtade ifrån alla världens hörn. Att man har råd att ta in utländska spelare är tecken på en stark ekonomi vilket blivit grunden för ett starkt lagbygge. Smakar det så kostar det brukar det ju heta. Det grekiska laget är i mitt tycke starkare än bulgarerna på samtliga positioner vilket bör visa sig ikväll. Jag tror att PAOK känner att de ska vinna denna match och att de inte sparar på krutet till returen. Det blir åka av direkt där tre poäng bärgas i Sofia. GL!