Speltips Linköping - Luleå

Bild från Bildbyrån

Luleå tar minst en poäng och över 3.5 mål

På torsdag drar SHL igång igen efter uppehållet. Snacka om efterlängtat! Torsdagen bjuder på en full omgång med sju matcher. Det är inte minst Linköpings hemmamatch mot Luleå som är intressant. Bland annat med tanke på att båda lagen är formstarka.

Linköping

Östgötarna ligger förvisso bara på elfte plats i tabellen, men det har sett riktigt bra ut den senaste tiden och Linköping är utan tvivel på uppgång. Två vinster i följd och obesegrade under ordinarie speltid i tre bataljer i rad talar sitt tydliga språk. Lägg därtill att den senaste segern inkasserades borta mot Rögle av alla lag. Faktum är att LHC är det enda laget i säsongens upplaga av SHL som har tagit poäng borta mot RBK hittills, vilket sannerligen inger respekt.

Luleå

Luleå hade det tungt inledningsvis och åkte på fyra nederlag på de fem första matcherna, men LHF har rest sig med besked. Inte nog med att norrbottningarna har håvat in tolv poäng på de fem senaste matcherna. LHF har tagit totalt 24 pinnar på de elva senaste tillställningarna. Det spelmässiga har dessutom varit väldigt bra rent helhetsmässigt den här säsongen så här långt. Luleå har skapat oerhört mycket i offensiven och nyförvärvet Sami Lepistö får betraktas som en fullträff hittills.

Speltips

Torsdagens sammandrabbning i Saab Arena är relativt svårtippad, men det finns en hel del som talar för Thomas "Bulan" Berglunds manskap. Till exempel det senaste mötet lagen emellan, där Luleå var vassare både rent spel- och resultatmässigt.

LHF har dessutom ett avbräcksläge som är bättre än på länge och Jack Connolly - som inte har spelat någon match den här säsongen av skatteskäl - är tillbaka i Norrbottenslaget. En gedigen kvalitetscenter.

Luleå har varit målglada den senaste tiden

Luleå har dessutom tagit två raka storsegrar och hela 11-0 (!) i målskillnad på de två senaste matcherna imponerar.

Bortalaget har ett övertag både sett till offensiven och defensiven. LHF har en bättre bredd och mer spets än LHC.

Luleås målform är som sagt eminent och oddset (1.63 i skrivande stund) för X2 samt minst fyra mål i matchen förefaller ytterst spelvärt som läget är nu.