Speltips: Liverpool - Everton 4/12 "Målsnålt Merseyside-derby"
Speltips Liverpool - Everton

Målsnålt Merseyside-derby

På onsdag tar Liverpool emot Everton i det klassiska Merseyside-derbyt.

Knappt en kilometer. Så mycket skiljer det mellan Liverpools arena Anfield och Evertons hemmaplan Goodison Park. Merseysidederbyt kallas även i vissa kretsar vänskapsderbyt, men visst kan det smälla även i dessa matcher och det är självklart att det ligger prestige och stolthet i potten.

När det gäller tabellen är det helt olika världar. Liverpool leder Premier League med hela elva poäng ner till Manchester City och Leicester. Everton hittar vi på plats 17, två poäng från nedflyttningsplats och managern Marco Silva uppges hänga löst, men kanske räddade han jobbet efter insatsen mot Leicester senast?

Everton stod för en bra insats, tog också ledningen via Richarlison, men Leicester vann i sista sekund på ett mål som dömdes för offside men som VAR dömde (rätt val) mål på. Men det säger ändå något om hur tight matchen var. Silva spelade dessutom med fembackslinje och mycket talar för att han väljer att göra det i derbyt på onsdag.

Liverpool tar sina trepoängare på löpande band men spelmässigt ser jag en liten formdipp. Det är långt från en klang- och jubelföreställning. Missförstå mig rätt, jag är riktigt imponerad av Liverpool och det är en enorm styrka att vinna trots att man kanske inte spelar sin bästa fotboll.

Nu går PL-lagen in i ett tight spelschema och för Liverpool väntar dessutom en livsviktig Champions League-match mot Salzburg nästa vecka.

Merseysidederbyna har de senaste säsongerna varit ganska snåla tillställningar: 0-0, 1-0, 0-0 är resultatraden i de tre senaste mötena.

Med tanke på Liverpools någorlunda formdipp i spelet, att Everton slåss för livet och spelade fembackslinje senast och de senaste inbördes resultaten gör att jag tittar på underspel.

Jag väljer att spela under 3 mål (asian handicap) till oddset 1.90. Slutar matchen med exakt tre gjorda mål får jag insatsen tillbaka.

Gilla rek om du håller med Björn Johnson

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 dec.
15:00
Manchester United vs Everton
Premier League
Spel: Manchester United
 
15 dec.
15:00
Wolverhampton vs Tottenham
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
15 dec.
18:00
Schalke - Eintracht Frankfurt
Bundesliga
Spel: Över 2,5 mål
 
17 dec.
19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
SHL
Spel: DIF -1.5
 
17 dec.
19:00
IK Oskarshamn - Rögle BK
SHL
Spel: Rögle -1.5
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Upphöjda odds på Arsenal vs Man City!

Premier League 13 december 2019

På söndag kan alla nya kunder hos 888sport ta del av ett förhöjt odds på antingen Arsenal eller Man City. Följ instruktionerna nedan och få en ordentlig oddsboost! Läs mer

Riskfritt spel på Arsenal - Man City!

Premier League 13 december 2019

Betfair Exchange erbjuder alla nya spelare ett riskfritt spel på söndagens stormatch i Premier League. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får ni ett gratisspel på ... Läs mer

Tävling - FräckisGretzky med 10 000 kr i potten!

13 december 2019

Tidigare i veckan vann Anes Cesko 20 000 kr i presentkort då han tog hem månadens snöboll. I helgen är det dags för nästa tävling då vi kör igång en ny omgång av FräckisGretzky. ... Läs mer

VM 2020 DART - Förhöjda vinnarodds!

Förhöjda odds Dart 12 december 2019

VM i Dart börjar på fredag den 13 december. Tävlingen hålls i London och den regerande mästaren Michael Van Gerwen är favorit även denna gång! Dart är en fantastisk sport att ... Läs mer