Speltips: Liverpool - Everton 4/12 "Målsnålt Merseyside-derby"
Speltips Liverpool - Everton

Bild från Bildbyrån

Målsnålt Merseyside-derby

På onsdag tar Liverpool emot Everton i det klassiska Merseyside-derbyt.

Knappt en kilometer. Så mycket skiljer det mellan Liverpools arena Anfield och Evertons hemmaplan Goodison Park. Merseysidederbyt kallas även i vissa kretsar vänskapsderbyt, men visst kan det smälla även i dessa matcher och det är självklart att det ligger prestige och stolthet i potten.

När det gäller tabellen är det helt olika världar. Liverpool leder Premier League med hela elva poäng ner till Manchester City och Leicester. Everton hittar vi på plats 17, två poäng från nedflyttningsplats och managern Marco Silva uppges hänga löst, men kanske räddade han jobbet efter insatsen mot Leicester senast?

Everton stod för en bra insats, tog också ledningen via Richarlison, men Leicester vann i sista sekund på ett mål som dömdes för offside men som VAR dömde (rätt val) mål på. Men det säger ändå något om hur tight matchen var. Silva spelade dessutom med fembackslinje och mycket talar för att han väljer att göra det i derbyt på onsdag.

Liverpool tar sina trepoängare på löpande band men spelmässigt ser jag en liten formdipp. Det är långt från en klang- och jubelföreställning. Missförstå mig rätt, jag är riktigt imponerad av Liverpool och det är en enorm styrka att vinna trots att man kanske inte spelar sin bästa fotboll.

Nu går PL-lagen in i ett tight spelschema och för Liverpool väntar dessutom en livsviktig Champions League-match mot Salzburg nästa vecka.

Merseysidederbyna har de senaste säsongerna varit ganska snåla tillställningar: 0-0, 1-0, 0-0 är resultatraden i de tre senaste mötena.

Med tanke på Liverpools någorlunda formdipp i spelet, att Everton slåss för livet och spelade fembackslinje senast och de senaste inbördes resultaten gör att jag tittar på underspel.

Jag väljer att spela under 3 mål (asian handicap) till oddset 1.90. Slutar matchen med exakt tre gjorda mål får jag insatsen tillbaka.

Gilla rek om du håller med Björn Johnson

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
5 juli
14:30
Elfsborg - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Malmö FF
 
5 juli
17:15
Inter - Bologna
Serie A
Spel: (ÖU Offside) Över 4
 
5 juli
17:30
Liverpool - Aston Villa
Premier League
Spel: Liverpool -1,5
 
5 juli
17:30
Liverpool vs Aston Villa
Premier League
Spel: Liverpool ht/ft
 
5 juli
20:00
Southampton vs Manchester City
Premier League
Spel: Manchester City ht/ft
 
5 juli
21:00
Flamengo - Volta Redonda
Fotboll
Spel: Flamengo HT/FT + under 6 mål
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 1

Premier League 2 juli 2020

Duellen på Stryktipset har lämnat seedningen och nu börjar utslagsrundorna. I kvartsfinal 1 möts Bettingstugans bettingexpert Jonas Weimer och det senaste tillskottet på ... Läs mer

Nya bonusar för alla svenska bettingsidor i juli 2020

2 juli 2020

Regeringen har skärpt regler kring spelbranschen och det innebär bland annat att ett spelbolag som mest får dela ut 100 kronor som bonus på casino. Det har gjort att vi fått se en ... Läs mer

Riskfritt spel till Malmö FF vs Djurgården

Allsvenskan 1 juli 2020

ONSDAG 1 juli - Riskfritt spel när förra årets mästare Djurgården reser till skåne för match med tippade mästarna 2020 Malmö FF. Räkna med en rolig match och ännu roligare blir ... Läs mer