Speltips Luleå - Brynäs

Bild från Bildbyrån

Luleå tar tre poäng

På torsdag rullar SHL vidare med flera spännande sammandrabbningar. Luleås hemmamatch mot formstarka Brynäs utgör en av de mest intressanta bataljerna. Lyckas Gävle-gänget håva in tredje raka vinsten?

Luleå

Norrbottenslaget är tillbaka i Luleå efter bortaturnén, där LHF inkasserade fyra poäng på tre matcher. Noterbart är att samtliga poäng togs i de två senaste tillställningarna. LHF har varit grymt starka i hemmaplanssammanhang den senaste tiden. Tre raka trepoängare och mäktiga 13-1 (!) i målskillnad på dessa matcher inger respekt. Luleå är numera på en kvartsfinalplats och dessutom endast tre pinnar från fjärdeplatsen i ett läge där laget har spelat en match färre än konkurrenterna.

Brynäs

Nick Olesen & Co har visat gott gry den senaste tiden. Två vinster i följd talar sitt tydliga språk. Fyramålssegern hemma mot topp fyra-laget Leksand sticker onekligen ut. Det är inte minst kedjan med redan nämnde Olesen, Greg Scott och Anton Rödin som är het. Brynäs har å andra sidan inte direkt gjort någon bra säsong rent helhetsmässigt och visat prov på en väldigt låg lägstanivå.

Speltips

Det är mycket som talar för Luleå inför torsdagen. Dels att powerplayspelet - som var en stor svaghet i serieinledningen - har kommit igång på allvar. Det är inte minst spetsbacken Julius Honka som har övertygat och visat sig vara minst lika vass som självaste Nils Lundqvist (numera i New York Rangers organisation) var förra säsongen sett till vad finländaren har levererat den här säsongen hittills.

Hemmaplansspelet har dessutom kommit igång ordentligt, för Luleå som har övertygat rejält i de tre senaste matcherna i Coop Norrbotten Arena och varit suveräna i såväl offensiven som defensiven.

Luleå har 13-1 (!) i målskillnad på de tre senaste hemmamatcherna

Den underliggande statistiken ser också vass ut och LHF är ett topplag i spel fem mot fem.

Brynäs är dessutom ett av SHL:s sämsta bortalag.

Lägg därtill att Luleå - som i grunden har ett betydligt bättre spelarmaterial än BIF - vann det senaste mötet lagen emellan.

Oddset på en hemmaseger under ordinarie speltid (1.62 i nuvarande stund) känns väldigt spelvärt som läget är nu.