Speltips Luleå - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Luleå - Färjestad

På lördag drar finalspelet i jakten på det åtråvärda SM-guldet igång. Visst - Luleå är favoriter, men det är en väldigt oviss matchserie som känns öppen i allmänhet. Vilket lag tar kommandot i bäst-av-sju-matchserien?

Luleå

Norrbottningarna har gjort ett suveränt slutspel hittills. Örebro var ingen som helst match i kvartsfinalsammanhang och semifinalserien mot Frölunda var också riktigt bra från Luleås sida. Totalt åtta (!) vinster på tio matcher i årets slutspel inger sannerligen respekt.

Färjestad

FBK har visserligen inte imponerat lika mycket som Luleå i slutspelet så här långt, men ändå gjort det väldigt bra. Värmlänningarna tog sig vidare från kvartsfinal till följd av 4-2 i matcher mot Skellefteå och semifinalspelet mot Rögle - som var favoriter på förhand - slutade också med 4-2 i bataljer till Karlstadsgänget.

Speltips

Det är fördel Luleå inför lördagen. Inte minst avseende det mentala övertaget. LHF har 3-1 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Pontus Andreasson & Co är dessutom obesegrade under ordinarie speltid mot Färjestad den här säsongen.

Lägg därtill att Luleå har vunnit fem av sex hemmamatcher i årets slutspel, samtidigt som FBK inte direkt har övertygat i bortaplanssammanhang och förlorat totalt fyra bortabataljer (två mot Skellefteå och lika många mot Rögle).

Luleå lär åtminstone inte förlora under ordinarie speltid

FBK har emellertid i grunden en minst lika hög offensiv kapacitet som Luleå. Värmlandsgänget har förvisso ingen "superspets" i klass med Linus Omark, men ett bättre djup på forwardsfronten och fler spelare som kan göra skillnad offensivt. Det är ett av Färjestads främsta hopp i den här finalserien.

Oavsett: Luleå bör åtminstone inte förlora under ordinarie speltid under lördagen. 1X - i kombination med minst fyra mål i matchen - till 1.72 i odds (i skrivande stund) känns tämligen spelvärt. Inte minst med tanke på att båda lagen är så pass målglada.