Speltips Luleå - Färjestad

Bild från Bildbyrån

Luleå - Färjestad

Den rafflande finalserien mellan Luleå och Färjestad rullar vidare under lördagen. Det står 2-2 i matcher och det vinnande laget i morgon får med andra ord två "matchbollar".

Luleå

Norrbottningarna har blandat och gett i finalserien hittills. Luleå har vunnit båda hemmamatcherna, medan laget inte har lyckats vinna i Löfbergs Lila ännu. Gårdagens insats var dock stundtals bra och LHF var bara ett övertidsmål från att ta ledningen med 3-1 i matcher.

Färjestad

Värmlänningarna har periodvis gjort det väldigt bra i finalspelet så här långt och visat prov på en imponerande hög högstanivå. Färjestad har dock varit aningen ojämna. Inte minst defensivt.

Speltips

Det är fördel Luleå inför lördagens batalj. LHF har sopat rent på hemmais i den här finalserien och kan dessutom stoltsera med sju (!) segrar på åtta hemmamatcher i SM-slutspelet 2022.

Därmed inte sagt att Färjestad ska räknas bort. FBK har en oerhört hög kapacitet, framför allt på forwardsfronten, där laget har ett bättre djup än Luleå.

Luleås defensiva övertag väger tungt

LHF är oavsett favoriter och har i grunden en bättre defensiv, vilket kan väga oerhört tungt när det hela ska avgöras.

Det är åtminstone inte så troligt att Luleå förlorar under ordinarie speltid. Därför känns 1X i kombination med minst fyra mål totalt i den här matchen till 1.66 i odds (i skrivande stund) som lockande. Inte minst med tanke på att det har mäktats med minst fyra baljor i samtliga sammandrabbningar i årets finalserie.