Speltips Luleå - Frölunda

Bild från Bildbyrån

Luleå - Frölunda

Torsdagen bjuder på en tämligen intressant match i Coop Norrbotten Arena. Luleå jagar Rögle i kampen om seriesegern och Frölunda kämpar hårt för att säkra topp fyra-platsen och hemmaplansfördel i ett eventuellt kvartsfinalspel. En rafflande batalj är att vänta mellan två väldigt skickliga lag.

Luleå

Norrbottningarna föll förvisso nu senast borta mot Timrå, men tog trots allt poäng och 13 (!) pinnar på de fem senaste matcherna inger respekt. Luleå har även gjort en bra säsong rent helhetsmässigt. Problemet har varit att LHF har haft besvär mot lagen på tabellens nedre halva den senaste tiden. Det gäller att Luleå höjer lägstanivån framöver för att bli att räkna med i slutspelet, där det redan är klart att Tomas "Bulan" Berglunds gäng kommer få hemmaplansfördel i kvartsfinalsammanhang.

Frölunda

Göteborgarna är rejält pressade efter endast två poäng på de fem senaste matcherna. Det är inte ens klart att Frölunda kommer bli topp sex och säkra kvartsfinalplatsen. Västkustgänget har hur som helst alltjämt en teoretisk möjlighet att bli topp två och är ett lag med enorma grundkvaliteter över hela rinken som besitter guldpotential om allt klaffar. Vi vet ju sedan tidigare även att Frölunda är en klubb med en extrem vinnarkultur och har en enastående förmåga att leverera när det gäller som mest.

Speltips

Det är upplagt för en rysare på torsdagskvällen i en tillställning som känns grymt svårtippad. Frölunda är ett bra bortalag, medan Luleå är rätt så starka på hemmais och har snittat två poäng per match.

Linus Omark & Co har framför allt ett defensivt övertag. Inte minst i boxplaysammanhang. Luleå har dessutom varit vassare offensivt hittills, men Frölunda besitter i grunden en högre offensiv nivå än LHF med allt vad det innebär.

Mycket talar för att Luleå tar minst en poäng

När det gäller inbördes möten lagen emellan kan Luleå ståta med 2-1 i matcher. Noterbart är att samtliga sammandrabbningar har slutat med uddamålsvinster för något av lagen och varit oerhört jämna i allmänhet.

Luleås starka defensiv bör grundlägga att hemmalaget får med sig minst en poäng, samtidigt som det är upplagt för minst fyra mål i matchen i en tillställning mellan två lag med mycket offensiv spetskompetens.

Därför känns 1X (i kombination med minst fyra mål totalt i matchen) - som ger 1.6 gånger pengarna i skrivande stund - spelvärt.