Speltips Luleå - Malmö

Bild från Bildbyrån

Luleå - Malmö

SHL:s grundserie närmar sig sitt slut. Det spelas sju matcher under torsdagen och många av matcherna är ytterst betydelsefulla av olika skäl. Luleå-Malmö-sammandrabbningen tillför definitivt den kategorin. LHF har alltjämt en teoretisk möjlighet att vinna serien, medan Malmö kämpar för att ta sig till slutspel.

Luleå

Norrbottningarna föll visserligen nu senast hemma mot Skellefteå, men tog trots allt poäng och har håvat in hela 17 pinnar på de sju senaste bataljerna. Linus Omark & Co är dessutom hemmastarka och har snittat två poäng per match i Coop Norrbotten Arena. Nu är frågan om Luleå blir trea, tvåa eller tar förstaplatsen? Placeringsutfallet kan få stor betydelse i det kommande slutspelet.

Malmö

Skåningarna låg risigt till i bottenstriden för en tid sedan, men har varit vassa på sistone och inkasserat 15 poäng på de sex senaste matcherna. Sannerligen inte illa pinkat. Malmö har därmed fortfarande chansen att ta sig till slutspel. Då krävs det dock inte bara en seger mot Luleå, utan även att resultat i andra matcher går Redhawks väg.

Speltips

Malmö är förvisso ett helt okej bortalag, men Luleå är som sagt hemmastarka. Det känns som att hemmaplansfördelen kommer väga tungt under torsdagskvällen.

Tomas "Bulan" Berglunds manskap har dessutom ett mentalt övertag tack vare 2-1 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen. Lägg därtill att LHF är obesegrade mot Malmö under ordinarie speltid.

Luleå har ett stort defensivt övertag

Norrbottenslaget har framför allt ett defensivt övertag och ett betydligt stabilare försvarsspel (inte minst i boxplaysammanhang), vilket väger tämligen tungt.

Oddset (1.70 i skrivande stund) på att Luleå vinner under ordinarie speltid förefaller spelvärt som läget är nu.