Speltips Maccabi Haifa - Young Boys

Bild från Bildbyrån

Trevlig hörnlina som måste synas.

I matchen mellan Maccabi Haifa - Young Boys har jag valt att kliva på ett hörnspel. Det handlar om sista kvalrundan till Champions League och det är schweiziska Young Boys som åker till Israel och möter Maccabi Haifa på Sammy Ofer Stadium.

SpelTorsten om Maccabi Haifa - Young Boys

Maccabi Haifa  är israels bästa lag och har vunnit ligan tre år i rad. Nu har de alltså tagit sig till sista utslagningsrundan genom att slå både Sheriff Tiraspol och Slovan Bratislava. Lite flyt med lottningen och vipps så har man Young Boys som sista hinder vilket absolut inte är någon omöjlig uppgift. Maccabi Haifa är ett ruskgit starkt hemmalag och har inte förlorat i en träningsmatch under ordinarie tid sedan Benfica kom på besök i förra årets Champions League. De har heller inte förlorat hemma i ett CL kval sedan 2001, elva matcher utan förlust på Sammy Ofer Stadium. 

Young Boys vann den schweiziska ligan förra säsongen och har till skillnad från Maccabi Haifa redan startat sin säsong och hunnit med fyra matcher i ligan och en cupmatch. Young Boys har inte behövt kvala till sista rundan då den schweiziska ligan är högre rankad än den israeliska ligan. De har ett snabbt och intressant lag men kommer få det tufft i Haifa. Båda lagen har egentligen en bra lottning och goda chanser att ta sig vidare.

SPELTIPS

Jag har valt att syna hörnor för bortalaget Young Boys i denna match, det är ett lag som skapar otroligt mycket hörnor även på internationell mark. Eftersom jag tror det blir hemmalaget som kommer föra matchen och Young Boys som ligger på kontring känns hörnorna naturliga. Det är heller inte omöjligt att Haifa tar ledningen och då kommer de falla naturligt och Young Boys försöka pressa in en kvitter. 1.86 får vi på att Young Boys skapar fem eller fler hörnor och det investerar jag 5/10 units på.

Lägg spelet hos Bethard