Målen kommer i andrahalvlek när Braga spelar

Dags för näst sista omgången i Portugisiska Primeira liga. Fjärdeplacerade Braga tar emot Boavista, placerade på en sjundeplats. Braga har en otroligt fin form och står i oddset 1.22 att vinna matchen. Spelet blir dock inte på 1X2 utan ett målspel på Braga som allt som oftast släpper på handbromsen i andra halvlek.

Spelet

• Flest mål i andra halvlek @2 bet365

Lagen

De är inne i en riktigt fin form nu Braga. På de senaste 10 matcherna har man tagit 28 (!) poäng. Ett enda poängtapp borta mot Feirense i början av april. Annars går man rent. Hemma är man uppe i sju raka segrar. Man har nu skaffat sig ett fint läge inför de två sista omgångarna där man skuggar topplagen. En teoretisk chans att nå andraplatsen men då krävs det seger ikväll mot Boavista. Anfallaren Paulinho öser in mål. Sex stycken på de åtta senaste matcherna har det blivit, vilket innebär att han är uppe på 13 mål i år.

Tittar man på hur Braga brukar spela så ser man ganska snabbt att målen kommer allt som oftast i andra halvlek. De nio senaste ligamatcherna har alla slutat med flest mål i andra halvlek. Man får alltså backa tillbaka ända till den 18 februari då Guimares besegrades med 5-0 för att hitta en match med fler mål i första halvlek (3-0 i halvtid). Totalt har man gjort hela 36 mål hemma och bara släppt in 9. På de 10 senaste matcherna man spelat så har det blivit totalt 34 mål. 11 mål i första halvlek och 23 mål i andra halvlek.

Inte samma glasklara form vad gäller mål i första respektive andra för Boavista. Senaste 10 matcherna har det blivit 12 mål i första halvlek och 13 mål i andra halvlek. Dock har man tätat till försvaret bra i de senaste omgångarna så jag tror man kommer se det som nyckeln i denna match.

Analysen

Bragas matcher har haft en tendens att öppna upp sig rejält i andra halvlek efter en lite mer tillknäppt första. Man har inget att förlora här eftersom man säkrat att komma minst fyra utan det är enbart vinst som räknas. Jag tror Boavista kommer ha respekt för Bragas lag och form just nu och här på bortaplan lär man vara nöjda ju längre man klarar att hålla 0-0.

Senast de möttes så blev det 3-1 Braga, med tre av målen i andra halvlek. Jag förväntar mig en liknande matchbild här där Boavista inledningsvis kommer försöka stå emot Bragas anfall. Man har inte gjort mål på de sju senaste bortamatcherna vilket såklart är ett dystert facit. Man har heller inget speciellt att spela för här så jag tror mycket väl man kan öppna upp sig i andra halvlek för att få in ett mål och bryta den mörka trenden.

Det går heller inte att blunda för statistiken Braga har här. De senaste 9 matcherna har detta spel gått in, och nu möter man dessutom ett lag där man är stora favoriter. Med lite tur kanske även Boavista kan få in ett tröstmål på slutet också.

• Flest mål i andra halvlek alltså @2 bet365.