Speltips Mallorca - Real Sociedad

Bild från Bildbyrån

Fördel Real Sociedad i den spanska cupen

I det första av två möten, i Copa del Rey, ställs Real Mallorca mot Real Sociedad. Först ut på Estadi Mallorca Son Moix. Att slåss på två fronter har visat sig vara en svår utmaning för Mallorca. Något som Real Sociedad bör ta vara på och gå segrandes ur duellen.

MALLORCA

Laget har en chans att vinna den spanska cupen för andra gången någonsin i klubbens historia. Vägen till semin har varit förbi Boiro, Valle Egues, Burgos, Tenerife och Girona. Managern Javier Aguirre har gjort det bra, men spelarna verkar ha tappat formen och energin.

Bakom sig har de två raka nederlag i La Liga, mot Real Betis och Athletic Bilbao, som själva spelar sin semifinal mot Atletico Madrid. Mallorca hade ingenting att sätta emot på San Mames och blev överkörda från start till slut. Det blev en 0-4 förlust. Ett nytt nederlag kan mycket väl komma igen, då formen är minst sagt usel.

REAL SOCIEDAD

Det blev en 1-0 seger för Imanol Alguacil och hans gäng när de mötte Mallorca i La Liga denna säsong.

I den spanska cupen har man gått som tåget och tagit sig förbi Bunol, Andratx, Malaga, Osasuna och Celta Vigo. Under tiden har det bara blivit ett insläppt mål. Där har man tagit två titlar totalt och har en god möjlighet att avancera vidare.

Försvaret fortsätter att vara urstarkt. I ligan har man hållit nollan tre gånger om, mot Celta Vigo, Rayo Vallecano och Girona. Fram i banan finns offensiv kraft i Oyarzabal, Silva och Barrenetxea. Mot Mallorca borde man klara av att näta fler gånger än vad antalet mål som släpps in.

MITT SPELTIPS

Då Mallorca spelarna har agerat trötta, slitna och urform är det svårt att se dem ta sig till finalen. Real Sociedad är oavsett flera nummer större. När försvaret dessutom är på topp så ger jag dem minst en 50% chans till seger i det första mötet.

Mitt spel blir därför att Real Sociedad vinner matchen efter fulltid. Allt över dubbla pengar i odds är av värde.

Oddsjämförelse Mallorca - Real Sociedad