Speltips: Malmö FF - AIK 28/10 "Malmö FF vinner måstematchen"
Speltips Malmö FF - AIK

Malmö FF vinner måstematchen

En match som på förhands sågs som en potentiell guldmatch då Malmö FF och AIK var de två lag som många ansåg skulle göra upp om det. Då räknade man inte med att Djurgården och Hammarby skulle gå som tåget.

Nu är man således helt pressade att vinna denna för att ens ha en teoretisk chans. Dessutom gärna med flera mål. För AIK räcker det troligtvis inte hur man än spelar de sista två matcherna, men trots det är en seger viktig i kampen om Europa League-platserna.

MFF

Jag tycker mycket talar för Malmö i den här matchen. Man spelar hemma, man måste vinna och man möter ett lag som man inte brukar ha problem med hemma. Man fick en förhållandevis enkel resa i Europa Legaue i veckan där man kunde ta det lugnt sista 30. Dessutom roterade Rösler och vilade lite ben. Jag tror matchen mot Lugano bara har gjort truppen gott inför denna match. Dessutom är Anders Christiansen av allt att dömma fullt spelklar till matchen. Malmös trupp är således hel och den är stark - och läget är ändå hoppfullt. Sex poäng på de avslutande två matcherna samt en del mål kan förändra mycket.

Ytterligare en faktor här är att Markus Rosenberg ska avtackas. Om han nu inte kritar på för en säsong till. För varför ska han sluta? Han har ju aldrig varit bättre än nu!

– Som jag ser det finns det inga scenarion där vi inte går för att vinna. Min känsla är att vi oavsett kommer försöka gå för tre poäng,

Oscar Lewicki inför matchen mot AIK

AIK

Fick en fin match mot Trelleborg med det tidiga röda kortet. Det blev lekstuga för Goitom med fyra mål och äntligen fick Tarik sätta en boll. Men trots att man spelar bra och vinner så minskar man inte avståndet till toppen. Det måste vara oerhört psykiskt påfrestande att hur man än gör så fortsätter konkurrenterna bara att vinna. Nu ställs säsongen på sin spets här. Förlust och guldet är kört. Förlust och Europa League i stort sett kört. Förlust och Norling får gå? Så illa kan det bli.

I AIK saknas med största sannolikhet Oscar Linnér. Dessutom är Bahoui, Lindkvist och Lundström alla tveksamma till spel. Viktiga pjäser alltså då jag tycker samtliga tillhör en startelva.

Ytterligare en faktor är att många av fansen tycker att laget ska lägga sig här för att inte värsta rivalerna Djurgården eller Hammarby tar guldet. Några sånna tankar lär dock inte finnas i spelarnas huvuden. Men däremot kanske man inom supporterled inte får samma kraft i sin support av laget på måndag.

Det är tufft när du inte spelat på hela säsongen och sen kastas in när allt ska avgöras. Men det är mitt jobb och en del av jobbet. Jag är redo.

Budomir Janosevic kastas in i målet hos AIK

Analysen

Det här kommer bli en rolig match. En match där båda lagen kommer gå för tre poäng, något annat finns inte. Så hur kommer det att gå? Jag tycker Malmö har den bättre truppen. Även om de tappat en del poäng tror jag harmonin i laget är bättre. Men då behövs tre poäng här! AIK brukar passa dem bra och framförallt i det här läget då X inte är något värt för gnaget utan även de måste satsa framåt. Något jag tror vi kommer få se är ett offensivt Malmö som sätter AIK:s backlinje under press. Då har vi sett att AIK har stora problem. Backlinjen är helt enkelt inte vad den var 2018. Det enda som egentligen talar för AIK är att man är uträknade. I det läget brukar man spela som bäst. När taktiken kastas åt sidan och man bara kör. Det brukar hända när man hamnar i underläge. Och det är väl ett läge man kan säga att detta är på ett sätt. Men… det här är årets svåraste match.

Senast AIK vann i Malmö var 1996

AIK behöver alltså vinna. Jag var tvungen att gå tillbaka i historieböckerna. Senast AIK vann borta mot Malmö FF var 1996 (!) då man vann med 3-0. 23 år sedan alltså.

Spelet

Jag tror helt enkelt Malmö är för starka. De har bredd och kraft och på Stadion är de starka. De har fortsatt guldvittring.

  • 7U - Malmö vinna matchen 1.85 No Account Bet.

Lycka till vid rygg!

/Jonas Weimer

Betfair Exchange bjuder på 450 kronor till denna match. Spela tillexmpel Malmö vinna till fina 1.85 även där!

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
9 dec.
17:30
Jokerit - Spartak Moskva
KHL
Spel: B. O'Neill över 0,5 poäng
 
9 dec.
19:00
AIK - Almtuna
HockeyAllsvenskan
Spel: AIK vinner
 
9 dec.
21:00
West Ham vs Arsenal
Premier League
Spel: 1X + Båda lagen gör mål (BLGM)
 
10 dec.
03:00
Colorado Avalanche - Calgary Flames
NHL
Spel: Colorado vinner
 
10 dec.
18:55
RB Salzburg- Liverpool
Champions League
Spel: BLGM & X2
 
10 dec.
21:00
Dortmund - Slavia Prag
Champions League
Spel: Dortmund -1,5 asian hcp
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.49)

Premier League 6 december 2019

Ny vecka och nya möjligheter till 13 rätt tillsammans med våra experter Mattias Folkesson och Anders Limpar. Tillsammans guidar dem oss rätt i 1X2 djungeln. Ta del av deras tankar ... Läs mer

Man City mot United - Prova spelbörsen gratis!

6 december 2019

En av Premier League-omgångens hetaste match är den mellan City och United. Ett riktigt hett manchesterderby! Betfair Exchange väljer att ge 450 kronor gratis till matchen. Ta del ... Läs mer

BOXNING: Ruiz Jr vs Joshua - 888 går på oddsknock!

Förhöjda odds Boxning 6 december 2019

När Andy Ruiz Jr i somras slog ut Anthony Joshua var det en av tungviktshistoriens största skrällar. Den 7 december är det dags för den hett efterlängtade returmatchen, som sänds ... Läs mer

Boostade odds till Manchester City mot United!

Premier League 6 december 2019

En av Premier League-omgångens hetaste match är den mellan City och United. Ett riktigt hett manchesterderby! 888Sport ser till att boosta oddset på bägge lagen till alla nya ... Läs mer

Tävling - Bettingstugans Stryktipsmästare

Premier League 6 december 2019

Bettingstugans Stryktpsmästar-tävling är en rykande het tävling som Bettingstugan arrangerar i vår Speltipsgrupp på facebook. Tävlingen går ut på att försöka sätta så många rätt ... Läs mer