Speltips: Malmö FF - AIK 28/10 "Malmö FF vinner måstematchen"
Speltips Malmö FF - AIK

Bild från Bildbyrån

Malmö FF vinner måstematchen

En match som på förhands sågs som en potentiell guldmatch då Malmö FF och AIK var de två lag som många ansåg skulle göra upp om det. Då räknade man inte med att Djurgården och Hammarby skulle gå som tåget.

Nu är man således helt pressade att vinna denna för att ens ha en teoretisk chans. Dessutom gärna med flera mål. För AIK räcker det troligtvis inte hur man än spelar de sista två matcherna, men trots det är en seger viktig i kampen om Europa League-platserna.

MFF

Jag tycker mycket talar för Malmö i den här matchen. Man spelar hemma, man måste vinna och man möter ett lag som man inte brukar ha problem med hemma. Man fick en förhållandevis enkel resa i Europa Legaue i veckan där man kunde ta det lugnt sista 30. Dessutom roterade Rösler och vilade lite ben. Jag tror matchen mot Lugano bara har gjort truppen gott inför denna match. Dessutom är Anders Christiansen av allt att dömma fullt spelklar till matchen. Malmös trupp är således hel och den är stark - och läget är ändå hoppfullt. Sex poäng på de avslutande två matcherna samt en del mål kan förändra mycket.

Ytterligare en faktor här är att Markus Rosenberg ska avtackas. Om han nu inte kritar på för en säsong till. För varför ska han sluta? Han har ju aldrig varit bättre än nu!

– Som jag ser det finns det inga scenarion där vi inte går för att vinna. Min känsla är att vi oavsett kommer försöka gå för tre poäng,

Oscar Lewicki inför matchen mot AIK

AIK

Fick en fin match mot Trelleborg med det tidiga röda kortet. Det blev lekstuga för Goitom med fyra mål och äntligen fick Tarik sätta en boll. Men trots att man spelar bra och vinner så minskar man inte avståndet till toppen. Det måste vara oerhört psykiskt påfrestande att hur man än gör så fortsätter konkurrenterna bara att vinna. Nu ställs säsongen på sin spets här. Förlust och guldet är kört. Förlust och Europa League i stort sett kört. Förlust och Norling får gå? Så illa kan det bli.

I AIK saknas med största sannolikhet Oscar Linnér. Dessutom är Bahoui, Lindkvist och Lundström alla tveksamma till spel. Viktiga pjäser alltså då jag tycker samtliga tillhör en startelva.

Ytterligare en faktor är att många av fansen tycker att laget ska lägga sig här för att inte värsta rivalerna Djurgården eller Hammarby tar guldet. Några sånna tankar lär dock inte finnas i spelarnas huvuden. Men däremot kanske man inom supporterled inte får samma kraft i sin support av laget på måndag.

Det är tufft när du inte spelat på hela säsongen och sen kastas in när allt ska avgöras. Men det är mitt jobb och en del av jobbet. Jag är redo.

Budomir Janosevic kastas in i målet hos AIK

Analysen

Det här kommer bli en rolig match. En match där båda lagen kommer gå för tre poäng, något annat finns inte. Så hur kommer det att gå? Jag tycker Malmö har den bättre truppen. Även om de tappat en del poäng tror jag harmonin i laget är bättre. Men då behövs tre poäng här! AIK brukar passa dem bra och framförallt i det här läget då X inte är något värt för gnaget utan även de måste satsa framåt. Något jag tror vi kommer få se är ett offensivt Malmö som sätter AIK:s backlinje under press. Då har vi sett att AIK har stora problem. Backlinjen är helt enkelt inte vad den var 2018. Det enda som egentligen talar för AIK är att man är uträknade. I det läget brukar man spela som bäst. När taktiken kastas åt sidan och man bara kör. Det brukar hända när man hamnar i underläge. Och det är väl ett läge man kan säga att detta är på ett sätt. Men… det här är årets svåraste match.

Senast AIK vann i Malmö var 1996

AIK behöver alltså vinna. Jag var tvungen att gå tillbaka i historieböckerna. Senast AIK vann borta mot Malmö FF var 1996 (!) då man vann med 3-0. 23 år sedan alltså.

Spelet

Jag tror helt enkelt Malmö är för starka. De har bredd och kraft och på Stadion är de starka. De har fortsatt guldvittring.

  • 7U - Malmö vinna matchen 1.85 No Account Bet.

Lycka till vid rygg!

/Jonas Weimer

Betfair Exchange bjuder på 450 kronor till denna match. Spela tillexmpel Malmö vinna till fina 1.85 även där!

Gilla rek om du håller med Jonas Weimer

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
10 juli
21:15
Fulham vs Cardiff
Championship
Spel: Båda lagen gör mål (BLGM)
 
11 juli
13:00
Vasalund - Täby FK
Spel: 1X och båda lagen gör mål
 
11 juli
17:50
V75 5 Årjäng Vinnarspel
Trav
Spel: Civilon vinnare
 
11 juli
18:20
V75 6 Årjäng Platsspel
Trav
Spel: Viking Brodde placering 1-3
 
11 juli
18:42
V75 7 Årjäng Platsspel
Trav
Spel: Milligan`s School placering 1-3
 
12 juli
04:00
Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal
UFC
Spel: Kamaru Usman vinner på domslut
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Stryktipset Duellen - Kvartsfinal 2

Premier League 9 juli 2020

I kvartsfinal 2 möts Bettingstugans profil i socialmedia Andreas Höglund och en outsider i tävlingen i form av Robert Hammarbring. Medan Andreas jobbat länge med betting och har ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.28)

Premier League 9 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Och inte nog med det - jackpot på 12 miljoner! Låt Limpar & Folkesson guida er till ... Läs mer

Milan mot Juventus - riskfritt spel från Betfairs prisbelönta spelbörs

Serie A 7 juli 2020

TISDAG: Stor match ikväll mellan Milan och Juventus. Zlatan ska försöka förstöra för Juve i kampen om ligatiteln. Ta del av riskfritt spel från Spelbörsen till matchen. Läs mer

Helgens trippel med Bettingstugan - 4.40 x pengarna!

Allsvenskan 3 juli 2020

Allsvenskan går in i sjätte omgången och tabellen börjar så sakteliga att sätta sig. Bettingstugan har till denna helg tagit fram en fin trippel där vår expert tagit fram sina ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Premier League 3 juli 2020

Stryktipset går in i sina sista omgångar och även denna helg bjuds det på flera fina matcher. Räkna med hög omsättning och räkna med att du kommer behöva hitta en fin spik och ... Läs mer