Speltips Malmö - Timrå

Bild från Bildbyrån

Malmö tar tre poäng

Det spelas bara en enda SHL-match den här veckan. Sammandrabbningen är dock högintressant. Det handlar om sexpoängsmatchen i bottenstriden mellan Malmö och Timrå. En batalj som betyder extremt mycket för båda lagen.

Malmö

Skåningarna har varit en besvikelse rent helhetsmässigt den här säsongen. Laget har mycket individuell skicklighet och en trupp med en hög grundkapacitet. Endast 31 poäng på 27 matcher är under all kritik i det perspektivet. Säsongen är emellertid lång och Malmö - med sex pinnar på de tre senaste matcherna - är på gång efter svackan.

Timrå

SHL-nykomlingarna Timrå är - precis som väntat - ett bottenlag. Formen var visserligen oväntat god från ett tidigt skede av november till i början av december, men medelpadingarna har dippat den senaste tiden och åkt på tre raka nederlag. Mycket talar alltjämt för att Tik kommer bli ett av lagen som tvingas kvalspela för att säkra SHL-kontraktet.

Speltips

Timrå vann förvisso det senaste mötet lagen emellan, men den matchen spelades i NHC Arena och nykomlingarna är bättre hemma än borta.

Malmö har i grunden ett bättre spelarmaterial och ett defensivt övertag - inte minst i boxplaysammanhang.

Malmö har fler spelare som kan göra skillnad

Skåne-gänget är på rätt väg och har fått vind i seglen. En hemmamatch mot Timrå ska vinnas under normala omständigheter. Redhawks har ett bättre djup i laget och fler spelare med kapaciteten att göra skillnad.

Visst - Timrå har bra offensiv spetskompetens (framför allt i form av Ty Rattie) och ett bra powerplay, men ser man till helheten ska Malmö dra det längsta strået.

Oddset (1.75 i skrivande stund) för en Malmö-vinst efter tre perioder känns spelvärt.