Speltips Manchester City - Burnley

Bild från Bildbyrån

Hörnrikt hos City

Allt annat än 3 enkla poäng vore en skräll för Manchester City när de gästas av Burnley i Premier League. Med 3 raka segrar bakom sig i ligaspelet har de regerande mästarna trappat upp jakten på Liverpool i toppen av tabellen. Burnley får rikta in sig på att kriga för sin överlevnad.

MANCHESTER CITY

Pep Guardiolas lag är återigen i toppslag. Bakom sig har man 7 raka segrar, i alla tävlingar. Under januari månad har både Huddersfield och Tottenham slagits ut i FA-Cupen. Näst på tur står Luton. Innan dess är det allt fokus på ligaspelet. Med en match mindre spelad är det 5 poäng upp till LFC i toppen av tabellen.

En ytterligare glad nyhet är att Erling Haaland och Manuel Akanji väntas vara tillbaka från skador. Oavsett väntas laget kontrollera tillställning på hemmamark och äga bollen med ett högt bollinnehav. Sist hade man 73 % bollinnehav på St James' Park mot Newcastle.

BURNLEY

Vincent Kompany har en tuff uppgift att hålla Burnley kvar i den högsta divisionen. Det är 5 poäng upp till Everton, som är på säker mark.

Gästerna har svårt att täppa till bakåt, där de är väldigt sårbara. I snitt släpper Burnley in 2 mål per ligamatch. Inget som borde ändras i detta möte heller, med tanke på motståndet. Sist blev det en pinne hemma mot Luton, där Burnley i vanlig ordning hade ett lågt bollinnehav. Burnley har haft 19 dagars ledigt för vila och förberedelser till denna fajt.

Intressant är alla hörnor som laget släpper ifrån sig. Mot ett lag som Luton blev det 8 hörnor mot sig på Turf Moor. Den siffran borde även Man City komma upp till, utan större bekymmer, med tanke på sitt vassa kantspel.

MITT SPELTIPS

Även mot ett lag som Newcastle sist skapade Man City massor av hörnor, hela 13 stycken. Att spelbolag har lagt linan på 7,5 hörnor känns på tok för lågt, med tanke på hur matchbilden väntas se ut. Då Man City kommer att skapa det mesta och dominera mötet fullständigt ska man bara klara av att passera den låga linan.

Mitt spel blir Man City får över 7,5 hörnor i matchen, till 1.90 i odds.