Speltips Manchester City - Liverpool

Bild från Bildbyrån

City skärper till defensiven?

Jurgen Klopp kommer gissningsvis säga att det är synd att den spelas redan 12.30 (brittisk tid) och Pep Guardiola lär hålla med, men det är trots detta den match man har högst förhoppningar på när man ser över spelschemat för helgen.

Man är svältfödd på bra fotboll efter ett mycket beige och för svensk del deppigt landslagsuppehåll så vad bättre än att kickstarta lördagen med de senaste årens två överlägset bästa lag - Manchester City och Liverpool som återigen är etta och tvåa i tabellen.

Manchester City. Ja, de är bäst. De leder serien, som vanligt. Vad mer finns där att säga? Inför matchen mot Chelsea hade man väl sagt att det knappt finns något att anmärka på mer än "få Kevin De Bruyne frisk igen kanske?" men mötet mot Chelsea var, förutom en otrolig match, nog en ögonöppnare för Guardiola och City. Matchen slutade 4-4 och det kan ju hända, men det jag tror oroar City är att det gjordes fyra mål och skapades tillräckligt för att för att göra det, vilket vi sällan ser emot City.

Det ska dock sägas att det inte är följden av någon längre negativ defensiv trend - man hade släppt in tre mål på fem matcher innan dess - men definitivt något man lär ha kikat på inför mötet med ett livsfarligt Liverpool.

Liverpool. Ja, de är näst bäst. I tabellen absolut men efter ett svagt fjolår där Arsenal tog stora kliv är det åtminstone inte lika självklart längre. Liverpool är "tillbaka" men det känns ändå inte alls lika självklart som tidigare och jag håller Arsenal som det starkaste laget och de närmast att utmana City i toppen. Med ett helt nytt mittfält som visserligen kommit samman relativt snabbt så finns det dock mycket mer potential i det här laget än vad man fått ut än och trots detta har man hakat på i toppen.

Formen är sådär. Man slog Brentford komfortabelt senast men jag tyckte inte på något sätt att man briljerade och dessförinnan förlorade man mot Toulouse och kryssade mot Luton efter att man med nöd och näppe besegrade Bournemouth.

Speltips

De här matcherna brukar alltid bjuda på fantastisk underhållning med böljande spel, chanser åt båda håll och känslan av att Premier League skrivit manuset för att ge fansen vad de vill ha. Det hade jag också förväntat mig av den här matchen om det inte vore för Citys senaste match, den mot Chelsea. Risken för underhållningsvärdet är att City i ännu större utsträckning kommer prioritera kontroll, något man är överlägset bäst i världen på men som också lägger en blöt filt över en match.

Jag tror att den risken blir verklighet och att vi får se ett "målsnålt" toppmöte som inte riktigt lever upp till förväntningarna - dels på grund av City och viljan att kontrollera och täppa till, men även på grund av den tidiga avsparken som sällan gör att matcher lever upp på samma sätt som kvällsmatcher. Kvaliteten finns dock i överflöd så jag kommer inte gå bananas på underspelet men under 3,5 mål spelas till 1,67 gånger pengarna.