Speltips: Manchester City - PSG 4/5 "Om semifinalreturen i…
Speltips Manchester City - PSG

Bild från Bildbyrån

Om semifinalreturen i Manchester

Första veckan i maj och det ska fastställas vilka lag som möts i Champions League-finalen. På tisdagskvällen är det dags för rond två mellan Manchester City och PSG.

Första matchen var minst sagt en match med två olika ansikten. I den första halvleken gick PSG på knock och City hade enorma problem. Den vanligtvis så stabila defensiven kändes som den så ofta gjort tidigare år, presspelet var obefintligt och inte ens passningsspelet satt. PSG däremot var alerta, tydliga och hade det inte varit för ineffektiviteten hade detta möte sett annorlunda ut.

I den andra halvleken tog City tag i bollen och kvävde PSG totalt. Mbappe, Di Maria och Neymar syntes knappt till när City kontrollerade händelserna fullständigt. Det var ingen klang och jubel föreställning som vi brukar se City bjuda på men en imponerande uppvisning i taktisk utmanövrering av ett av Europas bästa lag.

I slutändan var det snarare individuella misstag än briljans som gav City den så viktiga 1-2 segern och ett utmärkt läge inför returen på hemmaplan.

Lagen har två väldigt skilda situationer i ligan. City har i praktiken redan vunnit vilket innebar att man kunde vila i stora delar av startelvan när man komfortabelt besegrade Crystal Palace på lördagsförmiddagen.
PSG å andra sidan ligger bara trea i Ligue 1 och behöver varje poäng man ta. Detta innebar att Neymar, Marquinhos, Kimpembe och Verratti ”tvingades” spela i 2-1 vinsten mot Lens. En risk som verkar ha gått väl ut då inga nya skador ska ha rapporterats.

Speltips

När lag med så extremt mycket individuell kvalitet möts tenderar det relativt ofta att bli tillknäppt och chansfattigt där man förväntat sig fyrverkerier. Men ett PSG med allt vad det innebär möter ett Manchester City på bortaplan och måste vinna. Då bör det smälla.

City kommer säkerligen försöka kväva matchen med ett stort bollinnehav men PSG visade i den första halvleken senast att man både kan pressa sönder och spela sig igenom City.

Jag är övertygad att båda lagen kommer hitta nätet här och när/om PSG tvingas trycka på för segern kommer det öppna upp sig bakåt samtidigt som man har mer än nog med kvalitet att göra fler än ett mål. Hur stabila och bra City än varit i år får man dessutom ta med i beaktningen hur laget sett ut när det ska avgöras i CL. Att prata om ett spöke är kanske att ta i men att ignorera det är farligt.

Jag spelar därför båda lagen gör mål och att det inte blir oavgjort till 2,22 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 maj
02:00
Winnipeg - Toronto
NHL
Spel: X2 (Toronto tar minst en poäng)
 
16 maj
01:15
Washington Capitals - Boston Bruins
NHL
Spel: Boston Bruins ö2,5 mål
 
16 maj
05:45
Beneil Dariush vs. Tony Ferguson
UFC
Spel: Beneil Dariush vinner på domslut
 
16 maj
18:00
Pittsburgh Penguins - NY Islanders
NHL
Spel: Pittsburgh Penguins ML
 
28 maj
02:00
Carolina Hurricanes - Nashville Predators semi
NHL
Spel: Lag som går vidare: Carolina Hurricanes
 
9 juli
01:30
Vinnare Stanley Cup 2021
NHL
Spel: Colorado Avalanche
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.19)

Premier League 14 maj 2021

Ny vecka och nya möjligheter! Stryktipset är tillbaka med en fullspäckad omgång och en härlig blandning av högt och lågt. Några som har koll på matcherna är våra experter Limpar ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 maj

Premier League 14 maj 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Dalibor Rajic som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Så går det för Sverige i Fotbolls-EM 2021 - Enligt spelbolagen

EM 2021 11 maj 2021

Sverige är klara för Fotbolls-EM 2021 och har hamnat i Grupp E. Det kommer bli minst tre heta matcher för Sverige i detta Europamästerskap men förhoppningar och drömmar om fler ... Läs mer

Spela gratis på Eurovision Song Contest 2021

KAMPANJ TILL OCH MED LÖRDAG 22 MAJ: Spela på Eurovision Song Contest 2021 med Casumo och få 100 kronor tillbaka om spelet missas! Kampanjen sträcker sig fram till finalen av ... Läs mer

Eurovision Song Contest 2021 - odds på alla bidrag!

Det har äntligen blivit dags för Eurovision Song Contest 2021! Det är nästan två år sedan vi senast såg en final i Eurovision som knyter samman hela Europa under några spännande ... Läs mer