Speltips: Manchester City vs Lyon 15/8 "Ryggareken om Manchester…
Speltips Manchester City vs Lyon

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Manchester City vs Lyon

Manchester City tar sig an Lyon i den sista av CL kvartsfinal mötena på lördagen efter att ha slagit ut Real Madrid. Lyon å sin sida slog överraskande ut Juventus. Vinnaren av denna match möter antingen Barcelona eller Bayern Munchen i semi-final.

Manchester City

Pep Guardiola har skojat om att han skulle vara misslyckad som tränare om han inte lyckas vinna Champions League med Manchester City - och det kanske är sant? Manchester City torde ju ha utmärkta förutsättningar för att vinna cupen. Efter att man inte lyckats vinna ligan och efter att man åkt ut ur FA-cupen i semin så kan man anta att Pep och hans gubbar känner lite press.

Man vann dubbelmötet mot Real Madrid med det aggregerade resultatet 4-2 efter att man följde upp den första 2-1 vinsten med samma resultat förra fredagen. City må ha hjälpts av en del misstag i Real försvaret men man tog sina chanser när dom gavs och var välförtjänta vinnare i slutändan.

City har nu 6 vinster på senaste 7 matcherna (all competitions) och har på denna tid gjort hela 23 mål mot 4 insläppta. Imponerande.

Truppen

Saknas: Sergio Aguero

Benjamin Mendy är tillbaka från avstängning. Tror dock vi får se Joao Cancelo från start istället.

Gabriel Jesus förtjänar dock att starta efter imponerande insatser mot Real Madrid. Han har flör övrigt varit involverad i 9 mål under CL (6 mål och 3 assist).

Möjlig XI: Ederson; Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Rodrigo, Gundogan; Mahrez, Jesus, SterlingLyon

Lyon avslutade säsongen på en 7e plats efter allt som hänt med coronautbrottet. Man är dock ett spännande lag med en hel del spelare som kan stå på egna ben. En ung och hungrig trupp som absolut skulle haft möjlighet att kunna avsluta säsongen starkare. Man är visserligen rejäla underdogs till att vinna CL men man är kapabla till en upset. Som tex. Bedriften att slå ut Juventus.


Truppen

Moussa Dembele saknades i den sista matchen mot Juve. Ska vara tillbaka.

Vi håller ett extra öga på Memphis Depay som gjorde mål sist och nu noterats för mål i de senaste 6 CL matcherna.

Möjlig XI: Lopes; Denayer, Marcelo, Marcal; Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet; Dembele, DepayREK

Manchester City och Lyon möttes i förra årets upplaga av CL. Då i gruppspelet. En match slutade 2-2 medan den andra slutade 2-1 till Lyons favör. Pep behöver säkerligen ingen påminnelse om hur mycket hans City fick kämpa då och framförallt inte om hur Lyon då dominerade mittfältet. Rudi Garcia och hans gubbar i Lyon visade vad man gick för då man gick vidare på bortamål efter 2-2, aggregerat resultat. I slutändan tror jag att Manchester City vinner den här kampen men jag tror inte på någon överkörning. City vinner och det blir under 3,5 mål hittas under “skapa ett spel” hos bet365. Hos bet365 skrivs det ut som under 4 mål. 2 gånger insatsen. 5u.

  • Köp en andel till Ryggarekens pooltips från Svenska Spel här. Jag kör ett system för 2304 kr. Varje andel kostar 254kr. Sista andelsköp: Lördag 15:54.
Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
13:00
Leicester - Arsenal
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer