Speltips Manchester City - West Ham

Bild från Bildbyrån

Premier League-mästare för fjärde året i rad?

Nu närmar vi oss den allra sista omgången av Premier League för denna säsong, och det är i detta ögonblick som allt kommer att avgöras. Samtliga blickar riktas mot mötet mellan Manchester City och West Ham, som likt övriga matcher sparkar igång klockan 17:00.

Manchester City står inför möjligheten att göra något som inget annat lag tidigare har åstadkommit – nämligen att vinna Premier League fyra gånger i följd. För att kröna sig till mästare krävs det att de segrar i söndagens drabbning mot West Ham.

Skulle dock Manchester City endast lyckas kamma hem ett oavgjort resultat och Arsenal samtidigt vinna över Everton, då kommer titeln att hamna hos Londonklubben, vilket skulle vara deras första triumf på två decennier. Men med tanke på Manchester Citys imponerande hemmastatistik – 44 tävlingsmatcher i rad utan förlust på egen mark, varav de flesta har slutat med seger – känns det högst sannolikt att City kommer att säkra full pott. Det bör tilläggas att City konsekvent levererar under press och tenderar att prestera på topp mot slutet av säsongen när det verkligen gäller – och jag förväntar mig inget mindre denna gång.

West Ham kommer från en efterlängtad 3-1-seger mot Luton på hemmaplan, en välbehövlig uppryckning efter en period av mindre övertygande prestationer. Även om det kanske inte spelar någon större roll, eftersom de inte har något att spela för i matchen mot Manchester City, så är det värt att notera att David Moyes, West Hams tränare, kommer att leda sitt lag för sista gången och skulle säkerligen vilja avsluta på ett anständigt sätt, eller åtminstone undvika en storförlust.

Speltips & odds

Precis som spelbolagen, och troligtvis de flesta andra, så är min övertygelse att Manchester City kommer att vinna och återigen bli mästare. Därför blir mitt val att Manchester City vinner. Jag nöjer mig dock inte där förstås, utan jag väljer även att kombinera mitt speltips med att det blir under 4.5 mål i matchen – det vill säga att det högst blir fyra mål totalt.

Alla vet att City har förmågan att vinna vilken match som helst i Premier League med stora siffror, särskilt på hemmaplan där de är oerhört starka. Men jag tror inte att det kommer att bli fallet i denna match. Förmodligen kommer de att sträva efter att göra ett par mål tidigt för att sedan övergå till ett mycket säkrare spel – ett spel som domineras av bollinnehav och att kontrollera matchens tempo, något de är bäst på i hela ligan. Det finns ingen anledning att ta onödiga risker när allt står på spel. Visserligen älskar Citys spelare att göra mål och tenderar att alltid spela offensivt – men idag tror jag faktiskt att vi kommer att få se ett undantag, en mer taktisk och försiktig inställning, förhoppningsvis.

  • Mitt speltips blir således att Manchester City vinner och att det blir under 4.5 mål i matchen, vilket ger oss oddset 2.11 gånger insatsen hos Bethard, där jag väljer att lägga mitt spel genom deras BetBuilder-tjänst.

Mina andelar

Stryktipset! 🏆💰

1️⃣ Stryktipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Europatipset! 🏆💰

1️⃣ Europatipset Mini v2 - 43 kr / andel 🔗 Se mina andelar här

Oddsjämförelse Manchester City - West Ham