Speltips: Manchester United - Brighton 7/8 "Uniteds nya era inleds…
Speltips Manchester United - Brighton

Bild från Bildbyrån

Uniteds nya era inleds med tre poäng

Super Sunday är definitivt en stretch men efter en fullspäckad PL-lördag väntar en högintressant söndag där Manchester United ska inleda sin nya era med att ta emot Graham Potters universalt älskade Brighton i vad som har alla möjligheter att bli en fantastisk match.

Erik Ten Hag har, som bekant, tagit över Manchester United och en ny era inleds. Den nya eran hade kunnat handla om hur bra man spelat på försäsongen och att spelare man trodde var över har hittat nytt liv men det kände inte Cristiano Ronaldo för. Istället har hela sommaren handlat om honom, hans vilja bort trots att inga lag vill ha honom och hur han träningsvägrat och lämnat arenan i halvtid. Ten Hag har pondus och har visat detta i hanteringen av vad som nu får beskrivas som ett massivt problem.

Martial inledde försäsongen strålande och kändes spikad att starta men efter en skada så är Ronaldo trots allt ett rimligt alternativ. Vem annars? Vart Ronaldo hamnar återstår att se men det har gjorts en del förändringar i truppen även om många förväntade sig mer. Telles har ersatts av Malacia och på mittfältet har både Matic och Pogba flyttat till Italien samtidigt som Christian Eriksen kommit in. Jag har lite svårt att se hur man ska få plats med både Eriksen och Fernandes utan en tydligare defensiv mittfältare i truppen men Ten Hag brukar inte bygga sina trupper och elvor på scenariot där man inte har mycket boll så det finns garanterat en tanke där.

Man har, som sagt, en riktigt stark försäsong bakom sig och ser ut att ha börjat närma sig någon slags identitet igen efter åratal av absolut ingenting.

Graham Potter och Brighton fortsätter att göra mycket rätt även om jag tror att tappen i sommar kan bli en för tung börda. Man tappar navet i laget, Bissouma, till Spurs för en alldeles för liten peng men väger upp det med att få ordentligt betalt för lagets kanske bästa spelare ifjol, Cucurella. Den stora värvningen får, om det nu blir officiellt snart, lånet av en personlig favorit. Levi Colwill är en av världens absolut bästa mittbackar i sin åldersklass och var strålande för Huddersfield ifjol. Han kommer göra vänstermittbacksplatsen till sin egen och visa sig vara ett fint tillskott. Utöver det har det inte varit så mycket aktivitet på transfermarknaden och det är svårt att se hur man ska hålla samma höga nivå i år igen med lagets två bästa spelare ute ur ekvationen.

Speltips

Jag drar många paralleller mellan när Sarri tog över Chelsea och nu med Ten Hag i United. Det är supportrar och spelare som är svältfödda på bra fotboll MED bollen och en tydlig identitet och trötta på en riktningslös fotboll. Jag spår även liknande mönster i prestation. Jag tror att vi får se ett United som stundtals bjuder på strålande spel inledningsvis för att sedan stagnera lite och därefter antingen ta fart igen eller tvärtom.

Det finns en hel drös skickliga spelare som sett ut som dåliga kopior av sig själv under OGS och Ragnick som nu säkerligen vill, och kommer, visa framfötterna.

Det ska bli intressant att se hur båda lagen tacklar den här matchen men jag är övertygad om att man kommer våga, från båda håll. Båda lagen vill ha bollen, båda lagen vill attackera och spela sin egen fotboll. Bissouma styrde dock Brightons spel och Cucurella var en spets både offensivt och i posession vilket får mig att ställa mig lite tveksam till hur bra man faktiskt kommer att klicka i år.

Jag tror att Manchester United gör sin vana trogen och slår Brighton. Visst, man föll senast med hela 4-0 i en patetisk insats men det sminkar inte bort det faktum att man dessförinnan hade sju raka vinster. Då var det OGS raka kontringsspel som blev avgörande, nu tror jag att det är Uniteds nyfunna glädje och det faktum att jag känner mig lite tveksam till Brighton som gör det.

Manchester United vinner spelas till 1,65 gånger pengarna.

Lycka till!


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsUnitsResultat
12 aug.
19:00
Dagens Trippel 12/8
Fotboll
Spel: Trippel
 
12 aug.
20:45
Parma - Bari
Serie B
Spel: Parma vinner
 
12 aug.
21:00
Watford - Burnley
Championship
Spel: Burnley draw no bet
 
13 aug.
16:00
Manchester City - Bournemouth
Premier League
Spel: Man City -1 asian hcp första halvlek
 
13 aug.
16:00
Arsenal - Leicester
Premier League
Spel: Arsenal -1
 
13 aug.
16:00
Arsenal - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
13 aug.
18:30
Brentford - Manchester United
Premier League
Spel: Manchester United vinner
 
13 aug.
18:43
Platsspel V75 7 Åbys Stora Pris
Trav
Spel: Brother Bill placering 1-3
 
13 aug.
19:00
Valladolid - Villarreal
La Liga
Spel: Båda lagen gör mål
 
13 aug.
20:45
Monza - Torino
Serie A
Spel: Monza draw no bet
 
14 aug.
17:30
Chelsea - Tottenham
Premier League
Spel: Tottenham över 4,5 hörnor
 
15 aug.
18:30
Hellas Verona - Napoli
Serie A
Spel: Verona +0.5
 
16 aug.
01:00
JVM Ishockey
Hockey-VM
Spel: Team Canada vinner
 
13 apr.
01:00
Vinnare av Pacific Division
NHL
Spel: Edmonton Oilers
 
6 maj
16:00
The Championship - Långtidsspel
Championship
Spel: Sunderland Top 12 finish
 
19 maj
20:00
Girona att åka ur La Liga 2022/2023
La Liga
Spel: Girona att åka ur
 
20 maj
20:00
Serie A - Långtidsspel
Serie A
Spel: Lecce ramlar ur Serie A
 
28 maj
16:00
Slår flest målgivande passningar i Premier League - Harry Kane
Premier League
Spel: Harry Kane slår flest målgivande passningar i Premier League - Ja
 
28 maj
16:00
Brentford att bli nedflyttade - Långtidsspel
Premier League
Spel: Brentford att bli nedflyttade - Ja
 
31 maj
16:00
Bundesliga - Skytteligavinnare
Bundesliga
Spel: Patrik Schick gör flest mål i Bundesliga - Ja
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Bottenstriden

La Liga 11 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar La Liga 2022/2023 - Toppstriden

La Liga 10 augusti 2022

La Liga startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli rafflande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av samtliga ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Toppstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av toppstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer

Bettingstugan tippar Serie A 2022/2023 - Bottenstriden

Serie A 8 augusti 2022

Serie A startar i mitten av augusti och det är en liga som kommer bli riktigt spännande att följa. Här följer en genomgång av bottenstriden i ligan med speltips och analyser av ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

4 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i ... Läs mer