Speltips Manchester United - Chelsea

Bild från Bildbyrån

Bokas CL-platsen för Manchester United?

När spelschemat sattes inför säsongen så trodde man att det här mötet, mellan Manchester United och Chelsea, på Old Trafford skulle betyda en hel del för båda lagen. Så är inte riktigt fallet efter Chelseas fullständiga ras under säsongen. För Manchester Uniteds del så kan dock platsen i nästa års Champions League bokas och det räcker med ett kryss.

Manchester United inledde säsongen (om vi glömmer de två första matcherna) på ett strålande sätt och det kändes som att man var tillbaka på riktigt. Ten Hag tog kontroll över klubben, spelare som inte köpte in på hans idéer fick lämna och spelet såg bättre och bättre ut. Ett tag såg det ut som att man till och med kunde blanda i sig i titelstriden. Sen vann man Ligacupen och efter det har det inte varit lika roligt. Resultatmässigt har det inte varit en katastrof men spelet har sett sämre ut och titelracet lämnade man tidigt, likaså Europa League.

På sina fem senaste matcher har man tre vinster och två svidande torsk mot West Ham och Brighton som innebar att man bjöd in Liverpool i racet om topp 4.

För Chelseas del handlar mycket om att försöka glömma säsongen. Två tränare har fått gå och spelet har knappast blivit bättre, tvärtom. Ett lag som borde vara topp 3 och som investerat mer än tillräckligt för att vinna både ligan och CL ligger 12a är ett fiasko av historiska mått.

Det som framförallt spökat för Chelsea är offensiven och efter 36 matcher har man gjort lika många mål som Erling Håland vilket såklart är en statistik många klubbar skulle skämmas över, långt under Chelseas status. Defensivt har det dock sett bra ut och det är endast tre lag som släppt in färre mål än Chelsea i år som stundtals varit kraftigt decimerat pga skador.

På sina fem senaste matcher har Londonklubben endast mäktat med en seger, mot Bournemouth. Utöver det har man förlorat mot City, Arsenal och Brentford samt kryssat hemma mot Nottingham.

Speltips

I senaste omgången mötte Chelsea ett roterat City på bortaplan och stod för en helt okej insats. Spelet sitter inte på långa vägar men man visar åtminstone att man inte helt checkat ut och jag förväntar mig en hyfsad arbetsinsats mot United borta, om inte annat för lite stolthet.

United har allt att spela för men har, likt Chelsea, haft svårt med offensiven på sistone och det kommer nog inte vara mindre krampaktigt nu när allt ska avgöras.

I lagens fem senaste matcher mot varandra har vi sett fem kryss - 3 x 1-1 och 2 x 0-0. Inga målfester med andra ord. Det är också vad jag förväntar mig från den här matchen. Två defensivt stabila lag utan ordentligt flyt offensivt - dessutom till fina 2,41 gånger pengarna.

Under 2,5 spelas!