Speltips Manchester United - Crystal Palace

Bild från Bildbyrån

Rangnick vid rodret

Nye interimcoachen Rangnick ska göra sin första match vid rodret för Manchester United. Förväntar mig en målglad historia här.

Speltips

Som bekant har Ole fått kicken i Man Utd och Carrick har vikarierat med bravur i avvaktan på att Rangnick ska ta över som temporär lösning. 2-0 borta mot Villareal, 1-1 borta mot Chelsea och 3-2 hemma mot Arsenal har resultatraden varit sedan Ole klev av. Ronaldo pangade in två nya strutar mot Arsenal och på det ser det ut som att Sancho kan vakna till liv och Rashford likaså. Tycker ändå man kan tillåta sig själv vara försiktigt positiv i Man United-lägret. Det har varit mycket snack om att Rangnick spelar med hög press och att det ska passa Ronaldo illa. Rangnick har nu dock gått ut och hyllat Ronaldo och förtydligat att man som tränare tvingas anpassa spelet efter de spelare man har- och då indirekt menat på att man bygger spelet kring fixstjärnan Cristiano. Tror på fortsatt offensiv utväxling för Manchester United hemma mot Crystal Palace. Men gästen ska inte underskattas då mycket kvalitet finns i Palace. Likaså är Man Utd rackiga bakåt och störs av defensiva skador. United saknar fortsatt Varane liksom Shaw är borta. Wan-Bissaka är 50/50 till spel.

Palace har verkligen sett fina ut under Viera och i laget kryllar av offensiv slagkraft i form av bland annat Zaha, Gallagher, Eze och Edouard. Men det är tight i mittens rike i tabellen och man har ju bara tre pinnar ner till Watford på plats sjutton även om fem lag ligger däremellan. Förlust med 1-0 borta mot Leeds sist och Viera gör nog rätt i att låta Gallagher återfå en offensiv roll i laget och inte spela honom som någon form av defensiv mittfältare. Bortsett från nollan mot Leeds sist har ändå Palace varit (Palace-mått-mätt) målfarliga. Åtta raka matcher med mål framåt innan Leeds och där noterar vi bland annat 2-0 borta mot självaste Man City. Jag tror absolut Palace kan göra mål på Old Trafford. Men man kan ju också släppa in minst tre mål bakåt. Palace har alla offensiva namn tillgängliga för spel här men har defensiva avbräck. Vi talar om avstängda Ward och skada på Andersen. Även skada på mittfältaren McArthur och Ferguson som gjort 0 matcher är även fortsatt out.

Noterbart här är att Palace får två fler vilodagar än Man Utd i detta supertighta spelschema. Utesluter inte att Palace på nytt kan ruska om ett av storlagen i ligan.

Jag spelar över 2,5 mål till 1.80 hos Bethard här.