Speltips Marocko - Spanien

Bild från Bildbyrån

Full fart på Spanien

Dags för åttondelsfinal där Marocko tar sig an Spanien på Education City Stadium. Här kommer mina tankar och speltips inför mötet.

SPELTIPS MAROCKO - SPANIEN

MAROCKO 

Marocko har gjort det strålande så här långt i VM. Man gick även och vann sin grupp före lag som Kroatien och Belgien. Starka papper enligt mitt tycke. Nyckeln har ju varit deras starka försvar där man endast släppte in ett ynka mål i gruppspelet och det var i sista matchen mot Kanada där man vann med 2-1. Måste även lyfta fram Hakim Ziyech som har varit helt lysande för Marocko och hamnade i målprotokollet sist. 

Nu skruvas svårighetsgraden upp när man ska ta sig an Spanien och här gäller det att hålla tätt så man inte åker på nåt tidigt baklängesmål i matchen. Man lär ju inte ha så mycket bollinnehav i matchen och man lär satsa på kontringar för att kunna straffa spanjorerna. Framåt har man Hakim Ziyech och Youssef En Nesyri och dessa herrar vet var målet ligger. Men det krävs en enorm prestation av marockanerna här om man ska slå Spanien. 

SPANIEN 

Spanien började gruppspelet på ett imponerande sätt och vann med hela 7-0 över Costa Rica. Därefter spelade man 1-1 mot Tyskland och förlorade sista matchen mot Japan med 2-1. Den förlusten kostade gruppsegern, men jag tror inte Spanien är så missnöjda med det eftersom man fick möta Marocko nu istället för Kroatien. Jag vill lyfta fram två spelare som har imponerat på mig så här långt i Spanien. 

Dani Olmo och Pedri som jag tycker har varit fantastiska så här långt i turneringen. Fortsätter de på samma vis, så kan det bärga långt för spanjorerna. Man får ändå nämna Morata också som gjort 3 mål hittills. Starkt eftersom han har varit bänkad i de två första matcherna. Återstår att se om Luis Enrique ger han chansen från start nu. 

ANALYS 

Jag tror Spanien lär ta tag i taktpinnen från minut ett här och man kommer vara det spelförande laget här. Marocko lär göra allt i sin makt och inte släppa in något tidigt mål här. Man har ju nollat både Belgien och Kroatien i gruppen, så man kommer med ett bra självförtroende till åttondels-finalen. Spanien lär ju inte släppa på gaspedalen och man lär skapa en hel del fasta situationer och hörnor i matchen så länge det står 0-0. Marocko släppte till 6 hörnor sist mot ett pressande Kanada och jag tror inte det blir lättare mot skickliga spanjorer. Därför tänker jag lira ett hörnspel på Spanien. 

SPELTIPS 

  • Mitt spel blir Spanien över 5.5 hörnor i matchen. 5U @1.93 Betinia.

Lycka till vid rygg

/Davids_betting (Twitter)

Köp andelar här