Speltips Michael Smith - Michael van Gerwen

Bild från Bildbyrån

Semifinalerna är här i årets Premier League

Det blev alltså två speltips på en första semifinalen och ett på denna. Vi tvekar inte här på världsmästaren och nummer ett i världen, Michael Smith.

SpelTorsten om Michael Smith - Michael van Gerwen

Michael Smith gjorde jobbet och tog sig vidare, efter en trög start så vände det och numera kan han vinna matcher och turneringar utan att spela på sitt bästa. Men ska han ta sig till final måste han först vinna över en av världens bästa, kanske den bästa genom tiderna. 

Michael van Gerwen har visat glimtar av sitt forna jag här och där i år men det är fortfarande något som saknas hos förra världsettan. Självklart är han motiverad att vinna Premier League of darts för andra året på rad och chanserna är goda då Michael Smith inte kastat sin bästa dart senaste tiden trots framgångarna.

SPELTIPS

Det blir inget spel på vinnare här heller utan som så oftast när Michael Smith ska kasta pil är det 180 spelet vi siktar in oss på. Här får vi en generös lina mycket baserat på hans 180 kastande senaste månaderna och det har inte varit något att skryta över och varit under hans normala kapacitet.

Nu är det lite andra förutsättningar och även om ”MVG” är kapabel till att dra iväg 5-6 180s i detta format (först till tio leg) så ser jag Michael Smith växa in i matchen och kasta en del 180s här och där.

Fördelen med Smith är att även om det inte kommit några 180s i början kan han helt plötsligt hitta siktet och smälla 3-4st på rad.

Att vi får över två gånger pengarna på att han kastar två eller fler 180s i denna match är mycket spelbart med tanke på formatet.

Det kommer förmodligen bli en jämn match och sex stycken ska han kunna kasta här vilket borde räcka för vinst.

Lägg spelet hos Bethard