Speltips Mjällby - Hammarby

Bild från Bildbyrån

Bortalaget tar finalbiljetten!

Finalplats står på spel när Hammarby gästar Mjällby i en spännande drabbning.

Vi beger oss på Lördag till Strandvallen för semifinal nummer ett i årets upplaga av Svenska Cupen. Ett taggat Mjällby möter starka Hammarby där det ligger en biljett till final i potten. Kommer Mjällby överraska eller kommer Hammarby visa varför man är favoriter?


Mjällby

Mjällby kommer senast från en riktig rysare mot Kalmar FF där man gick vidare på straffar efter 0-0 vid slutsignalen. Man var med i matchen på ett bra sätt och var snäppet vassare när det väl gällde. Man har plockat in Alexander Johansson från Varberg, Noah Eile, Tom Pettersson och Colin Rösler som allihopa är bra värvningar inför kommande säsong. Man har dock tappat framförallt Jacob Bergström och Carlos Moros Gracia som båda valde att gå till Djurgården. Fortsatt är spelare som Löfqvist, Moro men även ynglingen Rosengren. Man har dock förstärkt truppen i överlag och kommer vara intressanta i år. Missar matchen gör Adam Petersson med säkerhet.


Hammarby

Man vann senast mot AIK med 2-1 efter mål av Erabi och Kurtulus. Man har också i tidigare matcher visat att man är bland de målfarligaste i Allsvenskan och nu har man även spännande namn som Madjed, Erabi och Tekie. Man har inför säsongen tagit in framförallt Madjed från Varberg, Tekie från Go Ahead Eagles, Simon Strand från Elfsborg samt Adi Nalic från Malmö vilket är mycket intressanta spelare. Man har dock tappat bland annat Ludvigsson, Bojanic och Veton Berisha. Hammarby har dock fortfarande kvar spelare som Besara, Kurtulus och Sadiku. Missar matchen för Hammarby gör Trawally och Fjoluson, sedan är frågan om Madjed och Fenger som missade AIK matchen hinner bli friska till Lördag.


Speltips

Mjällby har visat att de är ett lag man inte skojar bort så man ändå står i en semifinal och man har endast släppt in 3 mål totalt än så länge varav 2 var mot Sirius. Framåt har det inte varit lika lyckat som hos Hammarby där allt verkar stämma för stunden. Man har mäktat med 17 mål framåt och endast släppt in 2 bakåt. Jag tror Hammarby kommer vilja vinna Svenska Cupen ytterligare en gång och tar tag i taktpinnen direkt och visar varför man är där man är. Även fast det inte kommer vara en promenad i parken på Strandvallen så ska Hammarby vara klassen bättre än Mjällby och jag tror Hammarby vinner klart även fast det inte blir med tennissiffror. Jag spelar -0.5 Hammarby till 1.80 på Unibet!


Spel: Mjällby - Hammarby , -0.5 Hammarby @ 1.80 - Unibet