Speltips Modo - Björklöven

Bild från Bildbyrån

Modo - Björklöven

På torsdag avgörs det vilket Norrlandslag som får möta HV71 i HockeyAllsvenskan-finalserien, där en åtråvärd SHL-plats står på spel. Modo och Björklöven möts i Hägglunds Arena i en sjunde batalj i den här semifinalserien.

Modo

Det blev förvisso förlust i går, men Modo har ändå gjort det bra rent helhetsmässigt sett till de tre senaste matcherna i den här matchserien. Öviksgänget har vunnit två av tre sammandrabbningar - varav en på bortais - och har goda möjligheter att ta hem det här i slutändan.

Björklöven

Västerbottningarna spelade med kniven på strupen under gårdagen och låg under så sent som långt in i den andra perioden, varpå Björklöven mäktade med tre mål i följd och vann redan under ordinarie speltid. Umeå-laget visade mycket karaktär och levererade när det behövdes som mest, vilket inger respekt.

Speltips

Känslan är att hemmaplansfördelen kommer väga tämligen tungt i morgon. Faktum är att samtliga grundseriemöten lagen emellan slutade med hemmavinst och i semifinalserien har fyra av sex tillställningar slutat med seger för hemmalaget. Publikstödet och alla andra fördelar det innebär med hemmais kan mycket väl bli tunga på vågen.

Hockeyrysare att vänta i Örnsköldsvik

Det lär oavsett bli jämnt och är upplagt för en rejäl rysare mellan två lag med mycket skicklighet över hela banan.

Känslan är att Modo - i sämsta fall för Öviksgängets del - tar den här matchen till övertid. Kombinera det med fullt realistiska totalt - för båda lagen - minst fyra mål under ordinarie speltid i den här bataljen. Det ger 1.68 (i skrivande stund) i odds, vilket känns spelvärt.