Speltips Modo - Djurgården

Bild från Bildbyrån

Djurgården räddar första matchbollen

Vi vänder oss till Hockeyallsvenskan och finalserien mellan Modo och Djurgården, där vinnaren tar steget upp i SHL. Ställningen är 3-1 till Modo, och man har nu chans att avgöra på hemmaplan. Matcherna hittills har varit oerhört jämna och 3 av 4 matcher har gått till övertid. Senaste matchen var dock lite annorlunda och slutade tillslut 6-7 till Modo. Jag tror att Djurgården tar revansch här och räddar första matchbollen som Modo har.

Modo

Modo är en anrik klubb som tillhört topplagen i Sverige många år. Nu har man dock gjort några säsonger i Hockeyallsvenskan och tålmodigt försökt ta sig tillbaka. Nu har man 3 matcher på sig att avgöra och säkerligen vill man avgöra direkt och fira på hemmaplan. Matcherna har varit jämna och Modo kan kanske vara en aning nervösa inför denna uppgift. Jag tror som sagt inte att avgörande kommer här.

Djurgården

Djurgården hade 1-1 i matcher när det vände hem till Stockholm. Efter två raka förluster ser det nu tungt ut och det krävs 3 raka segrar för att ta sig tillbaka till SHL. Djurgården har dock ett rutinerat lag och jag tycker man har spelat bättre på bortaplan. Min känsla är att man klipper denna matchen och förstör Modos tilltänkta fest.

Speltips

Efter fyra jämna matcher så är det nu dags för match 5, och Modo har matchboll på hemmaplan. Djurgården gjorde en strålande 3:e period senast, men det räckte ändå inte för att komma ikapp. Jag tycker Djurgården har ett bra powerplay och kan man komma upp i målvaktsspelet och försvarsspelet har man chans att vända matchserien. Mitt speltips i denna match blir därför att Djurgården vinner inklusive övertid till oddset 2.35 gånger insatsen.

Lycka till!

/Åkesson