Speltips Modo - HV71

Bild från Bildbyrån

HV71 vinner under ordinarie matchtid

Toppstriden i HockeyAllsvenskan går vidare under onsdagen. Vi bjuds bland annat på en batalj mellan Modo - som har fått ett lyft i jämförelse med i fjol - och HV71, tillika serieledarna. En tämligen oviss match.

Modo

Öviksgänget har gjort det rätt så bra inledningsvis och inkasserat nio poäng på fem matcher. Modos framgångar har grundlagts av en stark offensiv och ett vasst hemmaspel (där laget har håvat in två raka trepoängare med mäktiga 9-3 i målskillnad). Det råder inga tvivel om att säsongens upplaga av Modo är ett lag som kan utmana de bästa i HockeyAllsvenskan om allt klaffar och har tagit stora kliv i jämförelse med i fjol.

HV71

Stjärnspäckade HV71 hade höga förväntningar på sig inför säsongen - förväntningar som har infriats hittills. Det faktum att Tommy Samuelssons gäng har fem raka trepoängare inger respekt. HV71 har övertygat i såväl offensiven som defensiven. Insatsen nu senast, där laget körde över toppkonkurrenten Bik Karlskoga, sticker ut lite extra. Det är inget snack om att HV71 utgör den allra hetaste kandidaten i kampen om SHL-avancemanget, trots att konkurrensen är tuff.

Speltips

Modo har ingen press på sig inför onsdagen och kan se fram emot en härlig utmaning i jakten på att bli det första laget att betvinga namnkunniga HV71 i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan.

Avstängningen av Sam Vigneault, som mäktade med en 2+1-meny så sent som i fredags, svider emellertid ordentligt. Ett enormt avbräck för Modo.

HV71 har ett stort övertag i såväl offensiven som defensiven

Övikslaget har dessutom haft besvär i powerplay - där är Modo näst sämst i ligan med en effektivitetsprocent på futtiga 7,69, att jämföra med HV71:s 30,77. Smålänningarna har dessutom ett stort övertag i numerärt överläge, där laget inte har släppt in ett enda mål så här långt.

Firma Fredrik Forsberg/Tyler Vesel är glödhet och känslan är att HV71 kommer leverera igen. Delvis med tanke på lagets sylvassa offensiv och övertag sett till spetskompetensen.

Oddset (1.63 i skrivande stund) för en bortavinst känns i allra högsta grad spelvärt.