Speltips Modo - Västervik

Bild från Bildbyrån

Modo tar tre poäng

I morgon är det dags för en ny HockeyAllsvenskan-omgång. Topplaget Modo - som jagar revansch efter gårdagens nederlag borta mot Mora - har möjlighet att gå upp i serieledning, samtidigt som Västervik jagar viktiga poäng i kampen om att närma sig topp sex-skiktet i tabellen.

Modo

Mattias Karlins gäng har genomgått en förvandling den här säsongen. Det faktum att Modo var ett bottenlag så sent som i fjol och kämpar i toppen den här säsongen säger det mesta. Det råder inga tvivel om att Modo är en av de allra hetaste kandidaterna i jakten på att håva in SHL-platsen till våren. Ett av orosmolnen för Riley Woods & Co utgörs av att laget har varit oerhört ojämna på sistone.

Västervik

Västervik har blivit kända för att vara en klubb som får ut mycket av relativt små medel i HockeyAllsvenskan. Den här säsongen har inte varit något undantag hittills. VIK är ett lag att räkna med, trots att klubben drabbades av ett antal tunga avbräck inför den här säsongen. Västervik kryllar inte direkt av genuin spetskompetens, men har många spelare av god allsvensk kvalitet och är ett starkt lagkollektiv som är jobbiga att möta.

Speltips

Modo har förvisso åkt på två förluster på de tre senaste bataljerna, men samtliga nederlag har handlat om bortamatcher. Öviksgänget är bättre i hemmaplanssammanhang. Sanningen är den att inget annat lag har överträffat Modo sett till hemmafacitet över hela säsongen hittills. Hemmaplansfördelen väger med andra ord grymt tungt.

Lägg därtill att Modo har ett mentalt övertag på Västervik tack vare 2-1 i inbördes möten och förlusten lagen emellan kom på bortaplan.

Modo kan ståta med ett ordentligt offensivt övertag

Modo har dessutom en helt annan offensiv slagstyrka än VIK. Hela 104 pytsar på 29 matcher imponerar. Det är bara spetsiga Björklöven som har gjort fler baljor än Modo den här säsongen så här långt.

Västervik har inte rosat marknaden framåt den här säsongen och har HockeyAllsvenskans sämsta powerplay med endast 12,12 procent i effektivitetsprocent, att jämföra med Modos 23,08.

Visst - VIK har en bra defensiv och ett gediget målvaktsspel, men Modo är ett starkare lag rent helhetsmässigt och hemmaplansfördelen betyder som sagt extremt mycket. Oddset (1.76 i skrivande stund) för en Modo-vinst redan under ordinarie speltid förefaller spelvärt.