Speltips Molde - Klaksvik

Bild från Bildbyrån

Annan match att vänta på Aker Stadion

Molde tappade ledning borta mot Färöiska Klaksvik i första mötet och det var en ganska jämn match där jag var helt säker på att Molde skulle köra över men så var inte fallet, Klaksvik var bra med och hade några farliga chanser och tog tillvara på dem.

SpelTorsten om Molde - Klaksvik

Molde är riktigt starka hemma på Aker Stadion och har vunnit raka hemma i Molde och mycket talar för att det blir en tionde raka i returen mot Klaksvik. Det skiljer mycket kvalitetsmässigt mellan lagen. Moldes kapten Magnus Eikrem lär vara tillbaka i startelvan. Han gjorde ett inhopp på nio minuter senaste mot Sandefjord och vad som länge såg ut att vara ett succéinhopp. Bara efter tre minuter på planen spelade han fram en annan inhoppare Martin Linnes till 1-2 målet men några minuter på övertid så kvitterade hemmalaget och matchen slutade 2-2.

Klaksvik har chockat hela Europa detta kval till Champions League. Först slog de ut ungerska Ferencaros efter 0-0 hemma och hela 0-3 borta. I andra rundan ställdes de mot Häcken där de även i det mötet spelade 0-0 hemma för att sen vinna borta mot Häcken på straffar. Nu har de alltså med sig en 2-1 ledning till returen mot Molde.

SPELTIPS

Molde har visat gång på gång att de har problem på bortaplan både i Europa men även i Eliteserien. De har bara två vinster senaste åtta matcherna borta men nu ska de alltså spela på hemmaplan och då är det helt andra förutsättningar. På Aker Stadion står de med nio raka vinster och det mesta tyder på att de kommer ta en tionde och säkra kvalplats till den sista rundan av kvalet till Champions League.

Jag har valt att spela att båda lagen INTE gör mål i denna matchen till oddset 1.90 på Betsson. Visst är det en möjlighet att välja att de vinner och håller nollan men skillnaden är inte så stor på oddset och här täcker vi upp med att få vinst om Klaksvik vinner med tex 0-1 vilket jag inte tror är någon möjlighet men Molde har genom året inte varit lika effektiva som vi är vana med så jag "säkrar" helt enkelt med att spela att båda lagen inte gör mål.

Hatten av för Klaksvik som tagit sig så långt som de gjort men på Aker Stadion kommer det vara spel mot ett mål och Molde kommer föra matchen. Jag tror inte Klaksvik kommer bjudas på många chanser här och att vi får nästan två gånger pengarna på att båda lagen inte gör mål är taget.

Lägg spelet hos Betsson