Speltips Mora - HV71

Bild från Bildbyrån

HV71 tar tre poäng

Det spelas ett antal spännande matcher i HockeyAllsvenskan under onsdagen. Vi snackar inte minst om sammandrabbningen mellan Mora och HV71 i Dalarna. Lyckas Jönköpingslaget befästa serieledningen genom att betvinga ojämna Mora?

Mora

Visst - det var inte många som förväntade sig att Mora skulle vara ett topplag den här säsongen, men laget är ändå en besvikelse så här långt. Masarna har bara några poäng ner till trettondeplatsen och hela 13 pinnar upp till topp sex-strecket. Säsongen är emellertid lång och MIK är ett lag med mycket potential, som mycket väl kan lyckas i slutändan om allt klaffar.

HV71

Namnkunniga HV71 - som är seriefavoriter - inledde HockeyAllsvenskan väldigt bra och gick fram som en ångvält. Laget fick dock grus i maskineriet i slutet av november och åkte på en formsvacka, som höll i sig i fyra matcher i följd. Chad Billins & Co är emellertid på gång igen och har två raka vinster mot idel topplag (Björklöven och Modo).

Speltips

Onsdagens tillställning i Smidjegrav Arena är synnerligen lurig. Inte minst med tanke på att Mora vann det senaste mötet lagen emellan och är ett gäng med en hög högstanivå.

HV71 har å andra sidan i grunden ett mycket bättre spelarmaterial än MIK och Mora - som vann när lagen möttes i Husqvarna Garden - är ett av seriens sämsta hemmalag. Lägg därtill att HV71 är ett topplag i bortaplanssammanhang.

Bortalaget har dessutom ett extremt stort offensivt övertag, trots att MIK är bättre i powerplaysammanhang. Det handlar om ett övertag på hela 26 (!) mål sett över 24 matcher.

HV71:s offensiva övertag sticker ut

Ovanstående är inte direkt någon tillfällighet. Mora har förvisso en del bra individuell spetskompetens, men HV71 har ett annat djup avseende offensiven och fler ben att stå på. Fler spelare som kan kliva fram.

Faktumet att smålänningarna är mer stabila defensivt ska också lyftas fram.

HV71 - som är ett betydligt stabilare lag än MIK i allmänhet - är på rätt väg efter formsvackan och det känns som att 1.74 (i skrivande stund) är ett bra odds utifrån omständigheterna.