Speltips Nederländerna - Island

Bild från Bildbyrån

Ny utklassning av Nederländerna?

Formstarka nederlänningar avslutar sina förberedelser inför fotbolls-EM med att gästas av islänningar på Feyenoord Stadium. Två nationer med varsin seger i ryggen. Trots att gästerna stod för en megaskräll sist är det Nederländerna som är givna favoriter till seger.

NEDERLÄNDERNA

Innan gruppspelet mot Österrike, Frankrike och Polen ska en sista match spelas av. Förutsättningar är goda. Formen likaså. I den första uppvärmningsmatchen fick man en seg start och en mållös första halvlek. Därefter växlade man upp. Det blev hela 4-0 mot Kanada, där Memphis Depay, Jeremie Frimpong, Wout Weghorst och Virgil van Dijk hittade nätmaskorna. Kvalité och anfallsstyrka finns det i massor.

ISLAND

Något spel i sommar blir det inte för Age Hareide och hans mannar, då det blev ett nederlag mot Ukraina i playoffen. Däremot lyckades de resa sig direkt och skada av sig besvikelsen då det blev fullpott på Wembley mot England. Jon Dagur Thorsteinsson nätade matchens enda mål. Det var en fantastisk insats. Men ytterst lite talar för att succén ska upprepas igen, då motståndet är blytungt.

MITT SPELTIPS

Gästerna fick slita hårt i den första vänskapsmatchen. En konsekvens kan mycket väl bli att insatsen i Holland inte blir lika framgångsrik. Speciellt då Nederländerna själva kommer från en imponerande prestation.

Mitt spel landar på att Nederländerna täcker den jämna handikapp linan på -2 mål i matchen. Insatserna återbetalas vid en seger med just två mål, som 2-0 eller 3-1. Vinst vid en hemmaseger med fler än två mål i marginal, som 3-0, 4-0 eller 4-1.

Oddsjämförelse Nederländerna - Island