Speltips Nederländerna - Österrike

Bild från Bildbyrån

Dags för Depay att presentera sig

Nederländerna - Österrike. Två lag som vann sina första matcher och som nu möts i Amsterdam. Jag tror på en underhållande match där Memphis Depay på riktigt presenterar sig i turneringen.

Mitt spel blir Memphis Depay mål i matchen till 2.10Comeon. 4 Units.

Holland imponerade i första matchen när man slog Ukraina med 3-2. Det ska sägas att Ukraina är ett lag som många stora nationer haft problem med. Men Holland dominerade matchen och spelade mycket bra och vann till slut rättvist. Jag hade ett spel på Depay i den matchen där jag trodde på minst 4 avslut från lagets stora stjärna. Den gången missade jag men jag väljer att tro på honom igen. Denna gång genom att han ska göra mål. Jag tycker Depay har haft en riktigt bra säsong och sett farlig ut hela året för Lyon. Han har utvecklats som spelare. Han är mycket bättre på att göra sin gubbe och komma till avslut än tidigare under hans karriär. Han är dessutom mycket bättre tränad nu än när han t ex var i Man Utd där jag tyckte han var något överviktig och slö.
Matchen mot Ukraina var ingen som passade honom så som den utvecklades. Ukrainarna föll tillbaka mycket mer än jag räknade med och ytorna blev få för Depay. Österrike kommer inte spela på samma sätt och jag tror det kommer att passa honom bättre.

Österrike som vann sin första match mot Nordmakedonien har inget att förlora mot Holland. Mot makedonierna imponerade de inte på mig något speciellt. De såg ganska långsamma ut när de anföll och hade svårt att skapa målchanser. Skillnaden i matchen var till slut Alaba och Sabitzers fötter. Mot Nederländerna kommer dessa inte få lika mycket tid med bollen. Österrike kommer istället få fokusera mer på att försvara sig vilket inte är deras starka sida. Två långsamma mittbackar och en svag målvakt talar till Depays fördel i denna matchen.

Jag tror att Holland vinner och att Memphis blandar sig in i skytteligasnacket. Just nu står han i 17.00 i odds på flera spelbolag om man vill chansa på det.

Lycka till!