Speltips Nederländerna - Ukraina

Bild från Bildbyrån

Depay visar vägen

Dags för Nederländerna att kliva in i turneringen. Det gör man genom att ta emot Ukraina i Amsterdam.

Mitt spel i matchen blir att Memphis Depay tar över 3.5 avslut i matchen till 2.25 på Bet365. 5 units.

Nederländerna tränas numera av Frank De Boer som jag inte har ett bra öga till. Jag ser honom som en tränare som misslyckats var han än varit. Då tänker man, varför ska han lyckas nu? Det kan man fråga sig.
Nederländerna har haft bättre upplagor tidigare år och har inte imponerat något speciellt inför EM med undantag enskilda matcher, så egentligen finns det inte så mycket som talar för en succé. Men ändå tror jag att de kan gå långt i turneringen.

Jag tror att kombinationerna lätt grupp, hemmaplan och "växa in i turneringen" är det som kan ta holländarna ganska långt. Man har hamnat i samma grupp som Ukraina, Österrike och Makedonien. Det är tre lag som imponerat på sitt sätt men samtidigt tre lag som holländarna är bättre än trots att det inte är den bästa holländska versionen vi sett. Påhejade av en erkänt bra publik i Amsterdam och stjärnor som Depay, Wijnaldum och De jong bör räcka till gruppseger.

Depay är lagets största stjärna. Han är en spelare som jag länge haft svårt för men som vinner min respekt mer och mer. Typiskt för Depay förr var hög högstanivå och låg lägstanivå. Nu tycker jag att han blivit mycket jämnare och gjort en bra säsong i Lyon där han varit lagets bästa spelare. Han är kreativ och bidrar både med mål och assist. Han kommer ta alla frisparkar i närheten av mål samt straffar. I landslaget förväntas väldigt mycket från Depay. Det är honom man hoppas på och det är han som är lagets största poängspelare. I de senaste landskamperna har han sett riktigt vass ut och jag tror att Ukraina kommer ställas mot en motiverad Depay inför sina hemmafans.

2 avslut per halvlek är inget ovanligt för Depay. Jag tycker linan är aningen låg här och hade själv lagt den på 4.5 om jag vore spelbolagen. Det är trots allt han som tar klart flest avslut i landslaget.

Vill man chansa lite så ligger han i 17.00 i odds Bet365 för att ta hem skytteligan. Kan holländarna ta sig till semifinal tror jag inte det är omöjligt.

Lycka till!