Speltips Nigeria - Elfenbenskusten

Bild från Bildbyrån

Finaldags i Afrikanska mästerskapet!

AFCON och finaldags där värdlandet Elfenbenskusten tar sig an Nigeria.


NIGERIA

Nigeria är det laget som har varit det mest jämna under hela Afrikanska mästerskapet och är obesegrade hittills. Det var bara i första matchen mot Ekvatorialguinea som man underpresterade och inte kom upp i rätt nivå. Annars har man vunnit 4 raka matcher och senast i semifinalen mot Sydafrika som vann man till slut på straffar.

Man övertygade inte helt i den matchen men man hade siktet rätt inställt i straffläggningen. Sen måste man imponeras av lagets defensiv då man har varit fläckfria och endast släppt in två mål på hela mästerskapet. Offensivt är man välutrustade med Victor Osimhen och Ademola Lookman. Den sistnämnde leder interna skytteligan på 3 mål hittills. Förbundskaptenen Jose Peseiro har inga nya bekymmer och kan mönstra bästa tänkbara elva.

ELFENBENSKUSTEN

Elfenbenskusten har haft en helt otrolig resa i det här mästerskapet. Från att vara helt borta till att kunna bli Afrikanska mästare nu. Gruppspelet var allt annat än bra då man endast vann en match och det var mot Guinea-Bissau med 2-0. Förlust mot Ekvatorialguinea (4-0) och Nigeria (1-0).

Hoppet var ute för ivorianerna och man var säkra på att resan var över och man valde att sparka förbundskaptenen Jean-Louis Gasset. Mycket märkligt beslut enligt mig och inte nog med det så gick man vidare som en av de bästa grupptreorna då Ghana klantade till det i sin match. Nu leds laget av Emerse Fae som var assisterande till Gasset. Han har på sin korta tid som ansvarig lett det här landslaget till seger mot Senegal, Mali och DR Kongo senast.

ANALYS

Vilken final vi har framför oss i AFCON och det är inte lätt att utse en vinnare. Nigeria är favoriter just nu att ta hem mästerskapet men rätt så jämnt oddsmässigt. Ska man kolla till hur det sett ut hittills så har Nigeria varit mer stabilt än Elfensbenskusten. Så lite fördel för Super Eagles i denna final. Men nu till dagens spel som jag tycker är riktigt intressant. Det är nämligen Sebastien Haller som fokus hamnar på. Det här är en ruskigt bra spelare som vet vart målet ligger. Han har varit skadad hittills men spelade nästan hela matchen mot DR Kongo och gjorde matchens enda mål som tog ivorianerna till final. Haller hade fler chanser och borde nog gjort nåt mål till. Därför tänker jag köra ett skottspel på honom till ett fint odds. Spelet hittar ni nedanför.

SPELTIPS

  • Sebastien Haller över 0.5 skott på mål spelas på Nya Expekt till 1.85.

Lycka till vid rygg!

/Davids_betting

Oddsjämförelse Nigeria -Elfenbenskusten