Speltips Norrköping - AIK

Bild från Bildbyrån

Fel favoriter och det synar vi

Att AIK ska vara favoriter borta mot Norrköping köper jag inte alls. Norrköping är tillsammans med Häcken och Hammarby Allsvenskans formstarkaste lag. 12 poäng på fem matcher och en femteplats i tabellen. Vi vet även hur förra mötet slutade i Stockholm när Norrköping fullständigt körde över AIK. Nu ska vi inte hänga upp oss på det för det är två helt olika lag som möts nu och AIK har även de lite form och momentum efter att Henning Berg tog över.

SpelTorsten om Norrköping - AIK

Norrköping har som sagt hittat formen och spelet efter en svag period och står nu på fyra vinster på de fem senaste matcherna. Trasten eller Traustason som islänningen heter har varit fenomenal och dunkat in sju baljor i år från mittfältet. även danska nyförvärvet Hammershöy-Mistrati har kommit igång och stod för två mål senast när "Peking" vände 1-0 till 1-3 borta mot Halmstad. Fyra mål och fyra assist på 16 matcher måste anses som väl godkänt från mittfältet och det börjar se bra ut för Norrköping och kommer Nyman igång med målskyttet igen blir Norrköping ett problem för de flesta lag.

AIK har lyft sig sedan Berg tog över men jag tycker verkligen inte de imponerar och det går ganska långsamt i spelvändningarna. Modesto är fortfarande en klasspelare i mina ögon men kan inte bära laget själv. De har gjort en del bra värvningar, faktiskt en klassvärvning i cyprioten Ioannis Pittas som gjort två mål på tre matcher sedan han anlände i slutet på juli. 

SPELTIPS

Här går jag in på hemmalaget Norrköping som jag tycker har ett mer samspelat lag och bättre harmoni i klubben för tillfället. Att AIK ska vara favoriter köper jag inte trots att de vunnit de två senaste på parken så är Norrköping bättre om dagen. Historiskt har inte AIK det enkelt på Parken och tror inte de kommer få det denna måndag heller och jag investerar 6/10U på att Norrköping vinner, blir det lika så får vi pengarna tillbaka vilket jag anser är en trevlig försäkring. Spelet läggs på Pinnacle

Lägg spelet hos Pinnacle