Betting tips Norwich vs Portsmouth

Ryggareken om Norwich vs Portsmouth


Både Norwich och Portsmouth har gjort bra ifrån sig i sina respektive ligor och båda hoppas nå automatisk promotion. Man ligger tvåa respektive etta i tabellen.

Norwich

Möjligt att titeljagande Norwich ser FA cupen som en distraktion men det kan vara en bra möjlighet att åter hamna på vinnande vägar i ligan. Man har tre raka matcher utan vinst, och 4 av de senaste 5 har slutat utan vinst. Man har visserligen gjort många mål men slutklämmen har saknats. Senast kom man från en 1-1 match mot Brentford som vi även har rekat. Där var Brentford det starkare laget.

Om vi riktar blicken mot statistiken på Norwich hemmaarena Carrow Road så slår det oss snabbt att man har gjort fruktansvärt mycket mål här. 16 på de senaste 5 matcherna. 3-4 mot Derby, 3-3 mot Nottingham F, 3-2 mot Bolton, 3-1 mot Rotherham, 4-3 mot Millwall. Ja, ni ser. Överlag har man bara misslyckats med att göra mål i 2 utav 13 matcher på hemmaplan. Senaste i början av Oktober mot Stoke.

Norwich har även gjort mål på bortaplan, fast inte lika många. Trots detta så har man bara 1 match på bortaplan där man misslyckats med att göra mål denna säsong.

Det betyder att man har gjort mål i 23 av säsongens 26 matcher.

Truppen: En del skadebekymmer. Tettey, Stiepermann, Lewis, Buendia, Leitner, Thompson, Oxborough, och Morris befaras alla vara skadade inför lördagens drabbning.

Portsmouth

Portsmouth ångar på i ligan och har därför tilldelats en klar förstaplats. Vann senast mot Wimbledon med 2-1 och slog dessförinnan Fleetwood Town med 2-5 på bortaplan. Som siffrorna avslöjar så har en av Portsmouth starkaste sidor varit på den offensiva delen. Man har +22 i målskillnad på 26 matcher vilket är riktigt fina siffror.

På bortaplan har Portsmouth gjort mål i 14 av 16 matcher (all competitions), medan man på hemmaplan bara har misslyckats med att göra mål en enda gång.

Samma statistik som Norwich alltså. Bara 3 matcher under säsongen har slutat med att Portsmouth inte har gjort mål.

Truppen: Till skillnad från Norwich så har Portsmouth inga  skadebekymmer.

H2H

Dessa båda lag har mötts inte mindre än 22 gånger, och med 8 vinster, 8 kryss och 6 förluster så är det knapp fördel Norwich i den inbördes statistiken.

REK

Vi tror att båda lagen kommer att göra mål. Norwich är naturligtvis det bättre laget och åtnjuter hemmafördel. Portsmouth å sin sida har riktigt fina offensiva förmågor och kommer inte vara en walk in the park för Norwich. Dessutom så är man i bättre form och har inga skador i en frisk och stark trupp.

  • Oddsen hittas på Bethard till 1.77. 7u.
Gilla om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppSpeltips
17 jan
19:00
HV71 - Luleå
SHL
Bet: HV71 rak
 
17 jan
19:00
Mora - Rögle
SHL
Bet: A. Rowe över 0,5 poäng
 
18 jan
19:00
Brynäs - Djurgården
SHL
Bet: Djurgården över 2.5 mål inkl. OT
 
18 jan
20:00
Herlev - Rodovre Mighty Bulls
Ishockey
Bet: Herlev -1
 
19 jan
16:00
Bournemouth - West Ham
Premier League
Bet: BLGM & ö 2,5 mål
 
19 jan
16:00
Watford - Burnley
Premier League
Bet: BLGM
 
19 jan
16:00
Manchester United - Brighton
Premier League
Bet: 1 & u 3,5 mål
 
19 jan
20:30
Inter - Sassuolo
Serie A
Bet: Inter och under 3.5 mål
 
20 jan
12:30
Fiorentina - Sampdoria
Serie A
Bet: Fiorentina
 
20 jan
12:30
Frosinone - Atalanta
Serie A
Bet: Atalanta -1
 
20 jan
17:00
Fulham - Tottenham
Premier League
Bet: under 2,5 mål
 
20 jan
18:00
Schalke - Wolfsburg
Bundesliga
Bet: Båda lagen gör mål
 
21 jan
15:00
Genoa - Milan
Serie A
Bet: Under 2.5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Vinnare Allsvenskan 2019

Allsvenskan 16 januari 2019

Allsvenskan 2019 närmar sig och spelbolagen har nu släppt oddsen för vilka som vinner den kommande säsongen. Dom regerande mästarna AIK kliver in till säsongen med starkt ... Läs mer

Premiär för Fimpens resa med Betsson!

SHL 15 januari 2019

Nu kan alla hockeyälskare få en unik inblick hos dom olika SHL-lagen. Den före detta Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklund reser landet runt för att tävla mot olika spelare, ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

Premier League 11 januari 2019

Inför lördagens kupong dubblar Svenska Spel jackpotten till 24 miljoner, något som bör motivera dom flesta. Ska du åt miljonerna behöver du dock sätta en och annan skräll samt ... Läs mer

Vinnare av Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 9 januari 2019

I slutet av november presenterades samtliga artister till Melodifestivalen 2019 och startordningen är nu helt färdigställd, likaså oddsen för vem som den 59:e upplagan av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha ... Läs mer