Speltips Nottingham Forest - Burnley

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Nottingham Forest - Burnley

Nottingham Forest

Nottingham Forest har så här tidigt under säsongen redan fått resa till Stamford Bridge efter att redan ha slagits på Arsenal och Manchester Uniteds gräsmatta. Riktigt tuffa matcher alltså.

Man lyckades vinna borta mot Chelsea med ett imponerade spel. Liksom mot Arsenal så var kombinationen Elanga-Taiwo Awoniyi mycket effektiv i förvaret.

Med sex poäng på fyra matcher så har man fått en respektabel start på den nya säsongen. Inför omgången så låg man på en fin nionde plats i tabellen, men pga gårdagens resultat så ligger man nu på en tolfte plats med en match mindre spelad.

Man inledde säsongen med en stabil vinst över Sheffield United och har inklusive den vinsten vunnit var och en av sina fyra senaste Premier League-matcher på City Ground.

Däremot så åkte man nyligen ut ur ligacupen efter att måndagens motstånd Burnley slagit ut dom efter mål av Zeki Amdounis på stopptid.

Truppen:

Nottingham F har haft en del skador men även en del återvändande spelare. Betydligt mer tomt i behandlingsrummet nu.

Fortsatt skador på Danilo, Elanga, Aurier, medan målvakten Wayne Hennessey sakta håller på att återhämta sig från ett knäproblem.

Målvakten Odysseas Vlachodimos är dock högre upp i rangordningen och är en av flera sena ankomster som längtar efter debut tillsammans med Divock Origi, Callum Hudson-Odoi, Nicolas Dominguez, Ibrahim Sangare och Andrew Omobamidele.

Nottingham Forest möjlig startuppställning:
Turner; Boly, Worrall, McKenna; Montiel, Yates, Mangala, Aina; Gibbs-White, Hudson-Odoi; AwoniyiBurnley

Utöver ligacup vinsten så har laget supporters inte mycket att jubla över. Det har varit en katastrofal start på Premier League-hemkomsten, och man ligger därför näst sist i tabellen. Man har ännu inte spelat hem en poäng under säsongen och har alltså förlorat samtliga sina matcher.

Man har dock bara spelat tre matcher efter att matchen mot Luton blivit uppskjuten. Det innebar att man spelat tre matcher på hemmaplan mot City, Aston Villa och Spurs. Samtliga förlorade man med minst två bollar. 2-5 senast mot Spurs.

Vi kollar närmare på Spurs matchen. Burnley tog tidig ledning efter mål av Lyle Foster. Men ett Son Heung-min hattrick, en Cristian Romero-raket och ett James Maddison-mål fullbordade en fantastiskt comeback för Spurs. Josh Brownhill reducering på stopptid betydde inte mycket.

Burnley har överlag haft problem med defensiven. Den känns inte alls samspelt eller stabil. Detta trots att lagets tränare Kompany ju spelade som back under sin storhetstid. Burnley har de facto släppt in fler mål än något annat lag hittills (11).

Truppen:

När det gäller Burnley kommer Kompany att välkomna Anass Zaroury tillbaka från sin tre matchers långa avstängning medan Aaron Ramsey (hjärnskakning) och Vitinho (knä) också har återhämtat sig från skador.

Skador: Darko Churlinov (blodförgiftning), Michael Obafemi (hamstring) och Hjalmar Ekdal (knä).

Han-Noah Massengo och Mike Tresor kom in sent i sommarens transferfönster och det finns nog en chans att dom kan få debutera.

Burnleys möjliga startuppställning: Trafford; Al-Dakhil, O'Shea, Beyer, Roberts; Redmond, Cullen, Berge, Zaroury; Amdouni, Foster

Analys & Speltips

Jag har varit imponerad av Nottingham Forest. Detsamma kan inte sägas om Burnley. Försvaret har varit ihåligt på senare tid. Jag tror därför att Nottingham F bör ha goda förutsättningar att vinna över Burnley på hemmaplan. 

Den raka ettan är tagen till 2.35 gånger insatsen hos Unibet. 5u.